De bästa Mopar Heads

The Chrysler Corporation, eller Mopar, tillverkade många fordon som är kända för hög prestanda och ökad hästkrafter under 1960 och 70-talen, med genombrott och innovationer som konkurrerande tillverkare senare emulerade. Deras små och stora block motorer kom i olika kubiktum förskjutningar, med topplock mönster som förbättrades genom experiment och forskning. Många av de speciella mönster Mopar huvud har sökts av de allvarliga högpresterande bil-byggare och entusiaster restaurering. Max Wedge Heads

kil cylinderhuvuden, i samförstånd med sina motorer, hade en bra kombination mellan vridmoment och hästkrafter tack vare sina kilformade förbränningsrum. Producerad i mitten av 1950-talet till slutet av 1970, var huvudena används på motorer från personbilar till husbilar. De passar lätt på motorer kompatibla med B-och C-ramar kropp, vilket gör swappar bekvämt. De höll 1,88-tums ventiler och överdimensionerade avgasportar. De sista gjutning nummer i Wedge huvuden kan identifieras genom 286, 209 och 518 beteckningar. Sluten kammare Factory Huvuden

den stängda kammaren factory Mopar huvuden hade gjutning siffror
slutar på 915 och 516. De kom utrustade med 1,60-tums avgasventiler, med undantag för 1967 440 hk motor med 915 gjutning numret, som hade de större 1,74 avgasventilerna. Tillverkas och monteras på ett pre-1968 bilar och lastbilar, hade huvudena en spolning stil förbränningskammaren som lånade sig väl till högpresterande krav. Den 1967 440 hk sluten kammare huvudet blev och förblev en eftertraktad design eftersom det var den första stora block som Mopar används med 1,74-tums avgasventiler kan producera en 13:01 komprimering.
Open Chamber Factory Heads

öppen kammare fabriken head design startade 1968 och varade fram till 1971, visar 906 gjutning numret. Huvudet hade utformats funktioner för att kompensera för strängare utsläpp och undermåliga bränslekvalitet. För att kompensera de svagare effektnivåer, uppgraderade Chrysler avgasventilerna till 1,74-inches och höjde förbränningen höjden av huvudet för att medge högre kolvrörelsen. Resultatet gav den öppna kammaren huvuden nästan samma effektnivåer och prestanda för den slutna head design.
Hemi huvudet

Mopar halvrunda huvudet gjort stora förbättringar i vridmoment och hästkrafter genom sin unika utformning av förbränningsrummen. Den 426 Hemi motorn debuterade 1954 som en strikt racing maskin, tills en inhemsk version kom ut 1966. Mopar producerade hemi huvudet producerades i åtta år, för dess tidigaste inkarnation. Hemi huvudet kan producera en 10.25 kompressionsförhållande på över 425 hk. Huvudena möjliggöra en övre ände 5000 rpm, med 490 mul-pounds av vridmoment. Ventilspindlarna uppmätta 5/16-tums, med 2 1/4-tums intag och 1 7/8-inch avgaser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86903.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.