Kommer en kall luftintag Gör min 2008 Tundra snabbare med inget annat arbete?

Amerikanska tillverkare har en lång och föga ärofullt historia underskatta utländska biltillverkare, med Tundra är en fallstudie i att bevisa att de har fel. Även lite mindre än sina inhemska konkurrenter, var Toyotas nyaste full storlek rätt bil vid rätt tillfälle, i början av 20-talet, var proportionerna en tillgång och dess tillval V-8 var gott tillräcklig för att hålla jämna steg med toppen -line erbjudanden från Ford, Chrysler och GM. CAI Basics

Har du någonsin märkt att din bil går trögt i de döda av sommaren och verkar för att plocka upp en bit av makten när solen går ner? Luftens densitet går ner på högre höjder och temperaturer, och med lägre höjder och temperaturer. Högre luftens densitet innebär fler syremolekyler komprimerade i ett mindre utrymme, vilket innebär att motorn kan förbränna mer bränsle och göra mer makt. En kall luftintaget drar in frisk luft från utsidan av lastbilen istället för att suga ut den 100-plus grad motorrummet, vilket ökar effekt och vridmoment produktion över hela linjen. Addera CAI Hästkrafter

Sport Truck Magazine testade en airaid CAI på deras 381-hästkrafter, 5,7-liters utrustade 2007 Tundra och funnit att det levereras en extra sex hästkrafter utan ytterligare ändringar. Att en extra 1,6 procent hästkrafter, vilket skulle innebära en 5-hästkrafter ökning på en 310-hästkrafter 4,6-liters, 4,4 hästkrafter på en 276-hästkrafter 4,7-liters och en 3,8-hästkrafter ökning på en 236-hästkrafter, 4,0-liters V -6 motorn. Det är dock värt att nämna att en del av denna hästkrafter ökningen kommer från high-flow kon-stil luftfilter, vilket innebär att makt vinster inte kommer att visa sig vara helt linjär över hela linjen.

Quarter Mile Times

Hästkrafter är inte allt, särskilt när man betänker att det Tundra väger mellan 4800 och 5100 £., beroende på motor, hytt, säng och drivsystem alternativ. Ett 4WD-systemet adderar cirka 170 pounds, och den långa hytten tillför ytterligare 150. En CAI-utrustad lastbil väger 4,800 pounds och idrottsliga en 5,7-liters motorn kommer att se en hypotetisk droppe ungefär 0,07 sekunder i fjärdedel mil, och en 5100-lb. lastbil med en 4,0-liters motor körs ungefär 0.09 sekunder snabbare i kvartalet. Gör ditt eget samtal, men dessa siffror verkar inte särskilt imponerande i en lastbil som kör mellan 13,7 och 16,9 sekunder till att börja med.
Sound
p Om det finns en sak som en CAI har ganska pålitligt, det gör trucken mycket starkare. Alla motorer släpper ut en viss mängd brus genom intag, men höga varvtal, multi-ventil, multipoint-insprutning motorer såsom Tundra oss skapa mer än de flesta. Installera en CAI innebär att bli av med den installerade fabriken ljuddämparen, vilket drastiskt ökar ljudnivån och därmed synen på makten. Hur du ser på detta beror på ditt perspektiv, den 381-hästars motor är kraftfull nog för att motivera ett sådant braskande uppvisning av decibel, och något under 14 sekunder i kvartalet är ganska respektabelt för en fullstor lastbil. Dock kommer en löjligt-högt lastbil som kör nästan 17 sekunder markerar du förmodligen som en poser på dragstrip.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96657.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.