Custom Chevy Suburban DIY Aerodynamik

Pickup lastbilar och stadsjeepar i allmänhet har en obekväm relation med aerodynamik, och Chevy Suburban är inget undantag. Även om de flesta kan anta att lastbilens storlek och makt att effekten är av aero marginella i bästa fall, är sanningen tvärtom. Dessa annars mångsidiga stadsjeepar har all den aerodynamiska effektiviteten av en 300-hästkrafter ladugårdsdörren, och all-round prestanda lider mycket för det. Sänk Det

Suburban storlek kan vara dess största tillgång där mångsidighet är berörda, men det är också den plattform mest avskyvärda ansvar när det gäller att skära genom vinden. En lägre lastbil medföra mindre Frontyta till luftströmmen, och därmed måste övervinna mindre motstånd för att färdas genom den. Att få ett fordon lägre till marken är den enskilt mest effektiva metoden för att minska friktion, och en luft-fjädringssystem kan vara precis det medel för detta ändamål.

Moderna luft suspensioner använder ett system av reservoarer och ventiler som orsakar dem att öka styvhet när de blir lägre och få mjukare med höjden. Denna modifikation ensam kommer Net förbättringar i hanteringen via ökad fjädrarnas styvhet och en massiv minskning av luftmotståndet överträffas av någon annan enskild mod.
Belly Pan

När du " ve tagit hand om toppen, till botten av dina förorts behov åtgärdas. De många små utbuktningar som oljetråg och tvärbalk och fjädringskomponenter bidrar alla ett visst motstånd, vilket i ramarna för den floor-pan/road gränssnittet kommer att uttryckas som både dra och positivt lufttryck. Drag kommer att sakta ner dig, och positivt lufttryck orsakar hiss och instabilitet i hög hastighet.

Installera en fullständig magen pan avsevärt kommer att minska denna effekt. En belly pan är ett stycke av plåt bildad och passar till botten av chassit och gjorda för att vara så platt som möjligt. Denna pan kommer att snabba luftflödet i chassit, och nettovinster i hög hastighet stabilitet, bränsleekonomi, toppfart och acceleration.
Air Control
p Alla Suburbans (särskilt tredje generationens 1973-1991 modeller) har enorma främre galler än passera betydligt mer luft än de behöver för att kyla motorn. När de utsätts för stora volymer, hög hastighet luftflöde, blir själva motorn en stor faktor i truckens totala luftmotståndet. Inte bara denna luftöverskott ökning dra, blir det också tryck i motorrummet och tenderar att flyta ut i botten. Detta ökar positivt tryck och därmed hög hastighet hiss.

Experimentera med galler luftflöde genom att installera olika stora skivor av plexiglas bakom det. Börja med små kvarter-off blad, och hålla sig i rörelse upp till allt större storlekar tills trucken börjar överhettas. Minska storleken på arket lite från överhettade punkten, och du är i det optimala området. Betrakta en luft-fläkt som de hittade på Mitsubishi Evolutions och Corvette C5-R en nödvändighet om du installerar en belly pan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83591.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.