Hur man identifierar en rullvipparm

vipparmar översätta rörelsen av kamaxeln i en förbränningsmotor för att förflytta inlopps-och utloppsventilerna hos motorn. På grund av den ständiga rörelse, kan dessa bitar vara benägna för slitage efter lång användning. Factory installerade rockers är sammansatta av ett enda stycke av stansad stål, medan rulle rockers är hopsatta med flera rörliga delar. Den unika designen av roller rockers minskar möjliga stammar från stress samt friktionen som delarna är utformade för att klippa istället för skrapa mot varandra. Av denna anledning rulle rockers används ofta i racing motorer. Det finns några enkla sätt att identifiera en rulle rocker. Instruktioner
1

Titta längst ned på navigeringsknappen. Om botten slutar i en kupig halv sfär med ett ovalt hål i botten, är det förmodligen en vanlig rocker. Om botten är rund, med en stor cirkel skär ut genom sidorna, är det sannolikt en rulle rocker.
2

Fråga huruvida motorn har modifierats eller om alla delar är standard . Roller rockers är en eftermarknad alternativ, så om motorn aldrig har ändrats, rockers är troliga vanliga rockers.
3

Titta på toppen av rocker. Om utgången av den rocker som ansluter till kolven är ett massivt stycke stål med en pip-liknande slutet, är det en vanlig rocker. Om slutet som ansluter till ventilerna har en separat rullande metallstycke fäst vid den, då är det en berg-rocker.
4

Titta på rocker totalt. Standard rockers är tillverkade av ett enda stycke av stansad stål. Roller rockers är gjorda av flera sammansatta komponenter med rörliga delar. Om vippan är gjord av olika komponenter och innehåller rörliga delar, så är det en rulle rocker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96656.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.