Vad är en Sway Bar på en bil

Kräng.hämmare - ? AKA anti -roll , roll och stabilisator barer - är en av många olika fjädring komponenter som används för att finjustera bilens hantering och egenskaper rida . Din bil behöver inte nödvändigtvis dem att göra det på vägen , men de är sällan en nackdel , så länge vägen är där bilen stannar . Funkion

vingla barer är långa , fjädrande stål som förbinder vänster och höger sida hjul ihop och skruva till chassit i mitten . Om båda hjulen går upp eller ner på samma gång , gör bar lite till ingenting . Men om ett hjul går upp medan den andra går ner (som i fallet med krängning på en kurva ) kommer fjädern bar vrida och lägga till ett visst motstånd till bilens netto fjäderkonstant .
Stämning

Krängningshämmare är kompletterande enheter , deras främsta syfte är att finjustera bilens hantering balans , inte öka sina netto hantering gränser genom att öka fjäderkonstanten . Installera en mycket tjock , mycket hård krängningshämmare effektivt binder de två sidorna av suspension , vilket orsakar en oberoende fjädring för att agera mer som en solid axel .
Borttagning

Off -Roaders ofta att ta bort eller koppla från en gunga barens ändlänkar när man pekar på stigen . Den krängningshämmaren förmåga att knyta hjulen tillsammans i slutändan kommer att begränsa fjädring artikulation , vilket hindrar trucken förmåga att korsa stora hinder och raviner .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96644.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.