Air Shock Fördelar

Så sent som på 1990-talet, var luftstötdämpare (luft suspensioner) endast anses lämpliga för dieseldrivna lastbilar och bilar show. Dock har tjugoförsta århundradet framsteg inom teknik gjorde airbag suspensioner verkligt konkurrenskraftig med andra fjädring typer för prestanda, och överträffa även de bästa suspensioner när det gäller både mångsidighet och utseende. Höjdjustering

Den största och mest uppenbara fördelen med luft-fjädringssystem är deras förmåga att variera rida höjd med hjälp av en strömbrytare. Det är denna förmåga som gör dem kanske den mest mångsidiga upphängningssystemet på marknaden. Traditionellt har bil entusiaster hade att välja mellan ett lager höjd för clearing gupp och uppfarter, och en sänkt hållning för bättre hantering och ram-skrapning ser. En krockkudde fjädringssystem ger ett fordon som är så utrustad att se och hantera så önskas, och för att upprätthålla varje bit av sin ursprungliga körbarhet.
Hantering

En inneboende svaghet av en krockkudde suspension är att för att släppa fordonet måste dess ägare släppa ut luft från påsarna. När luft släpps från påsarna, interna tryckfall, vilket gör att fordonet att gunga mer och hantera värre. Det omvända gäller för att lyfta fordon, där en hög markfrigång: en ben-jarringly hård åktur. Detta är raka motsatsen till vad en ägare vill. Moderna system såsom de som erbjuds av Praxis använder en dubbel flygledningssystem som tillåter användaren att självständigt styra markfrigång och åkkomfort. Detta innebär att föraren kan ringa i en hård, låg rida för hantering och en lång, men bekväma, en för cruising. Detta är särskilt fördelaktigt för rallybilar, som under loppet av ett lopp kan snabbt övergång mellan behovet av en hög åkhöjd och ett nedsänkt ett.

En ytterligare fördel med airbag-suspensioner är deras förmåga att snabbt anpassa sig till hantering krav. Den mest avancerade av dem är utformade för att öka airbag trycket som svar på varaktig kompression. Vad detta betyder är att i kurvor, en air-bag utrustad bilens fjädring faktiskt blir fastare på bärande utanför däck. Detta gör för mycket förbättrad hantering tapperhet, och ökad stabilitet vid in-/urstigning en sväng.
Storlek och vikt

Endast hydrauliska fjädringssystem erbjuda samma på -the-fly justerbarhet krockkuddar suspensioner. Hydrauliska system är också snabbare att reagera och mycket mer kraftfull, men det är där fördelen slutar. En krockkudde fjädringssystem kommer normalt in på 1/3 av vikten av ett hydrauliskt system är betydligt billigare och tar upp mycket mindre plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83600.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.