Hur man bygger en billig Drag Racing 302 Ford Motor

Fords sädes 302 motor (senare åter döpt till 5.0) har varit populärt med budget-minded heta rodders i årtionden. En del av denna anledning är på grund av dess inneboende styrka och enkelhet, men mycket av det har att göra med hur lite Ford har ändrat över åren. Som med Chevrolets small-block motor, har eftermarknaden haft tiotals år att öka utbudet och minska kostnaderna för de delar som de erbjuder för denna motor. I kombination med modern power-beslutsfattare, såsom lustgas, är 302 mer än kapabel att producera 400 + hästkrafter för lite mer än kostnaden för ett lager motorrenovering. Saker du behöver
Full uppsättning skiftnycklar och uttag
diverse skruvmejslar, tänger och skruvstäd-grepp
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
Kort
Block
1

Börja med något 302 kvarter, men försök att hitta en från 1985 och upp eftersom det redan kommer att ha bestämmelser om en rulle kamaxel.
2

Köp en uppsättning flat top kolvar (från Ford Motorsport, TRW eller Keith Black) med bearbetade ventil reliefer och utformade för att ge 10:01 komprimering med en 59-60 cc förbränningsrum topplocket. Lager 1989 5.0L HO kolvar kommer att fungera om du kan hitta dem.
3

Montera den roterande anordningen med ett lager 5.0L vevaxel, en uppsättning av 5.0L stavar och de angivna kolvar med lager -typ ringar. Ta enheten till en verkstad för att få det balanserat och installera den i blocket. Installera en Ford Motorsport E303, X303 eller F303 cam, eller någon av de liknande enheter från Indy, Lunati eller din favorit tillverkare.
Long Block och andas
4

Install en uppsättning av GT-40P topplocken från en sen 1990-talet Ford Explorer eller en uppsättning av GT40 huvuden från ett tidigt 1990-tal Mustang 5.0L. Dessa är några av de bästa gjutgods Ford någonsin producerats för denna motor, och är fortfarande ganska billigt och tillgängligt används. Installera en uppsättning 1,7:1 rulle spets vipparmarna på huvudet.
5

Köp alla maskiner eftermarknaden grenrör för 302 som är konstruerad för att fungera i 3.500 till 6.500 effektklass. Den Edelbrock Performer RPM är ett bra val, men Holley, Weiand och Ford Motorsport har också liknande erbjudanden.
6

Installera en begagnad uppsättning 5.0L Mustang "Shorty" rubriker, allmänt tillgänglig på auto swap meets för ett rimligt pris. Aftermarket rubriker, t.ex. de som gjorts av Hooker, BBK och Competition Engineering, är bättre och är precis lika enkelt, om än något dyrare, upphandla används.
7

Lägg en fördelare avsedd för en förgasare 302 men se till att installera rätt distributören redskap för din cam. Den nyare kamaxeln är utformad för användning med en mjuk brons distributör redskapet, inte det härdade stålet växeln för äldre kamaxlarna.
8

Installera en "våt" nitrous plattsystem (som bär både lustgas och bränsle) på insugningsröret och jet det konservativt för en 100 hästkrafter skott. Du bör kunna komma undan med en 150 till 200 hästkrafter sköt senare, men det är bäst att börja i liten skala och arbeta upp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84289.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.