Den bästa typen av gas som ska användas i en kompressor

överladdade motorer har några specifika krav som gasmotorer inte, och en av dem är bränslet. De höga intag temperaturer och cylindertryck av överladdade motorer kräver att något bättre än det lägsta betyget av bränsle användas. Den bästa typen beror på din applikation och avsedda ändamål. Street Använd

En turbo ökar drastiskt cylindertryck, som därefter ökar risken för knackning (detonation). Motorknackning är ett skadligt tillstånd som uppstår när bränslet i förbränningsrummet antänds utan en gnista, liknar vad som händer i en dieselmotor. Detta orsakar smälta kolvar och tändstift, och kan förhindras genom mer stabil, högoktanigt bränsle. Använd alltid den högsta oktan bränsle som finns tillgängligt för din turbomotor.
Prestanda Använd

För att värma upp saker lite, bör du överväga att köra antingen C114 race gas, eller på minst ett bränsle tillsats som 104 + Octane Booster. Dessa tillsatser kommer att ytterligare minska risken för motorns detonation, vilket gör att du kan köra mer boost. Mer boost desto större kraft, och det gör för lägre tid-glider. Det är av denna anledning som många människor installerar en manuell "boost controller" som tillåter dem att öka effekten med årsskiftet en knopp eller bläddra i en switch.

Några turboladdad prestanda har ett oktantal sensor inbyggd, och kan automatiskt öka eller minska ökning i enlighet till det bränsle som används. Ett bränsle för att undvika på gatan är någon typ av alkohol eller metanol, dessa bränslen kräver ett dedikerat system som kan korrekt hantera och mäta dem, och kan mycket väl förstöra något bränsle system som har utformats med deras användning i åtanke

Racing

helg eller dedikerad racing bruk, är nitrometan kung. Denna flytande raketbränsle innehåller egna oxidationsmedel, och kan nästan brinna i fullständig frånvaro av luft. Detta fungerar särskilt bra med överladdade motorer, eftersom de är mycket bättre som driver bränsle i cylindrarna än luft. Tänk på att nitro endast bör användas med en dedikerad bränslesystem, eller som en kompletterande bränsle.
Kompletterande Bränslen

När det blir dags att gå de stora pojkarna , överväga att installera ett kompletterande bränsle. Ett kompletterande system är ett som står bortsett från det primära systemet, och används endast för berikning enligt boost förhållanden. Propan injektion har varit populär i årtionden, som sin latenta förångningsvärme kan kyla den trycksatta intag laddning och förbränningsrummet precis när det behövs mest. Propan är också ett bra val eftersom det är billigt, lättillgängligt, och kräver inte en bränslepump som det lagras under tryck. Alkohol, metanol och nitrometan är också bra val för ett bränsle tillägg. Vatten injektion kan också användas för att förhindra detonation, men är uppenbarligen inte ett bränsle själv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83615.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.