Vilka är fördelarna med rubriker över ett grenrör

Huvuden är inte bara en av de äldsta av alla bilar uppgraderingar,? På många sätt de representerar den korrigering av eftergifter från en motor tillverkare. De första förbränningsmotorer också vid en eller flera slanglängder att färja avgaserna bort från motorn. Även gjutna grenrör är billigare att tillverka, de är aldrig så bra på att optimera en motors effekt som den gamla hederliga metallrör. Grenrör vs Headers

Manifold härstammar från det latinska roten ord för "många veck," och hänvisar vanligen till alla föremål som knyter ett antal gemensamma passager genom en centraliserad kammare. Tekniskt sett finns det ingen verklig skillnad mellan en rubrik och ett grenrör eftersom rören inte gå ihop till en samlare någon gång. Men skisserar populär definition rubriker av att grenrören använd kortast möjliga avgaser löpare och en central kammare (plenum) som löper vinkelrätt mot löparna. Ett sidhuvud har långa rör och en anslutningslåda som inte orsakar avgaserna för att ändra riktning.
Gasflödet och grundläggande effekter

header stora, släta rör och linjära samlare låter den varma, trycksatta avgaser för att behålla sin hastighet när programmet avslutas. Ökad avgasflöde får gaserna ut ur cylindern för att göra plats för frisk luft och bränsle. Bara detta är bra för en ökning av hästkrafter och är därför även de mest grundläggande header kommer att göra mer effekt än motsvarande grenrör. Dessutom eliminerar avgaserna så snabbt som möjligt tillåter motorn att köras svalare och mer effektivt, vilket ofta översätts till ett uppsving i bränsleekonomi.
Rensning

Luft väger inte mycket, men det har massa. Alla objekt med massan har också tröghet, vilket innebär att den inte gillar att stanna och att det lämnar ett hål i atmosfären där det fanns tidigare. Avgaser som strömmar in i sidhuvudet samlare skapa ett svagt vakuum när de passerar genom, när tidsinställda att sammanfalla med öppnandet av en intilliggande cylinderns avgasventil, detta vakuum effektivt suger avgaserna i ett fenomen som kallas "avgas sophantering." Equal-längd header rören är svårare att tillverka och montera, men de ska hålla avgas pulserna i synk och se rubriker bidrar viss renande effekt vid vissa varvtal.
Primary Tube Diameter

primära röret längd och diameter är förmodligen de två viktigaste aspekterna av header design och kan interagera på ett omvänt sätt. Ett rör med liten diameter pressar gaserna nedåt för att öka gashastigheten, men kan utgöra en begränsning vid höga varvtal. Detta innebär att mindre diameter rör tenderar att öka lågt varvtal vridmoment och större diameter rör är vanligen mer effektiva vid höga varvtal.
Primary Tube Längd

Header rörlängden dikterar sidhuvudet s sophantering sortiment, och därmed rubriken effektiva varvtalsområde. Avgaserna måste färdas genom header rören och evakuera dem helt innan gasen kan skapa ett vakuum. Om avgaserna komma ut för snabbt eller för långsamt för sidhuvudet längden, kommer en cylinders avgaspuls sammanfaller inte med den hos den intilliggande cylindern. Kortare rören fungerar bäst när pulserna kommer snabbt, som vid höga varvtal, längre rör brukar rensar bättre vid låga varvtal, när pulserna är långsammare Addera Balansera diameter och längd
p Det finns en konst att balansera primära diameter och längd, du kan inte bara plug Luftmassemätare värden i en miniräknare och komma ut med den perfekta primära storleken. Mindre rör kommer att bringa avgaserna att påskynda, vilket nödvändiggör en kortare header röret för att hålla längden och diametern arbetar i samma puls frekvensområde. Dock kommer att gå alltför kort skifta den eliminerande avståndet till ett högre varvtal där de mindre rören utgör en begränsning av flödet. Tricket är att matcha header primära dimensioner till en viss motor som arbetar inom ett specifikt varvtalsområde för att säkerställa bredast möjliga sophantering effekt vid varje varvtal.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96588.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.