Hur uppgradera min Toyota Corolla 1.8 liters motor

Toyota 1,8 litersmotorn utvecklar 132 hästkrafter vid 6000 rpm och 128 foot-pounds av vridmoment. Motorn har dubbla överliggande kammar och sekventiell bränsleinsprutning vilket kommer att stödja en ökning av hästkrafter. Det finns fyra sätt att producera mer makt. De varierar i pris och resultat. En turbo kan läggas till eller en kompressor, eller lustgas injektion. Eller överväga att byta delar inuti motorn. Få mer punch från en motor på mindre än två liter kräver pengar och ansträngning, men det kan ske utan att förlora tillförlitlighet. Instruktioner
1

undersöka användningen av en turboladdare. Turbon använder avgaserna för att snurra en fläkt som trycker in luft i motorn under tryck. Turboaggregat är relativt billiga men har nackdelen av att vara användbara endast i mitten till höga varvtalsområdet. Vissa turboaggregat ger en skärande effekt när de ansluter sig till strävan att producera hästkrafter. Användningen av två turboaggregat kommer att jämna ut makten leverans, men det blir dyrt. Turboladdare lägga femtio procent eller mer hästkrafter.
2

Titta på lustgas injektion. Lustgas innehåller syre i en form som kan användas i 1,8 liters motorn. Den lustgas används inte förrän föraren vänder en switch så att motorn fungerar normalt för det mesta. Lustgas kan ge dramatiska resultat och ger kostnadsbesparingar, men det är svårt att kontrollera och kan skada motorn om det används i fel koncentration.
3

ändra delar i motorn. Toyota ägare kan öka hästkrafter på en 1,8 liters motor 132-155 hästkrafter genom att installera headers och ett fritt flöde avgassystemet och en ny bagge induktion kit. Detta tillvägagångssätt har fördelen att behålla tillförlitligheten i 1,8 liters motor och öka gas körsträcka samt prestanda.
4

Ta en hoppfull titt på överladdning. Kompressorn sitter på toppen av 1,8 liters motorn och matar ökad luft /bränsleblandning i förbränningsrummen. Det använder ström från motorn att arbeta, vilket resulterar i en minskning i produktionen. Kompressorn gör upp för denna förlust och lite till, utveckla en nettoökning hästkrafter med femtio procent eller mer. Den ökade kraften känns i hela makten bandet, speciellt i det lägre intervallet där 1,8 liters motorn behöver hjälp. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96411.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.