Hur man installerar en elektronisk tändning på en Triumph

Installera en elektronisk tändning i en vintage Triumph bil är en stor prestation och tillförlitlighet förbättring över de föråldrade originalutrustning poäng och kondensorer. En modern elektronisk tändning systemuppgradering ger lättare start, ökad effekt och bättre bränsleekonomi. Elektronisk tändning har fördelen av att vara underhållsfri och aldrig behöva justeringar eller trimning. Ändra Triumphs tändsystemet är en lätt uppgift som ligger väl inom förmågan för den genomsnittliga hem mekaniker. Saker du behöver
elektronisk tändning kit
Platt-mejsel
kryssmejsel
Skiftnyckel
8-tums isolerade AWG 20 koppar tvinnad tråd
Visa mer Instruktioner
1

Shift bilen i friläge och handbromsen. Slå av tändningen och koppla bort batteriet jordledningen.
2

bort fördelarlocket och rotorn men ta inte bort tändkablarna från locket. Inspektera fördelarlocket och rotorn för slitage eller skador och byt vid behov.
3

bort punkter, kondensor och tråd genomföring inifrån distributören. Det är inte nödvändigt att avlägsna eller störa distributör justeringar eller mixtra med alla andra interna distributör komponenter.
4

Rengör slagbryggan och punkten cam. Installera tändare-plattan från tändningen satsen på slagbryggan.
5

Montera magneten-hylsan från tändningen satsen över distributören axeln och på punkten cam. Hylsan passar bara ett sätt på axeln. Var försiktig så att du inte skadar hylsan genom att tvinga det på axeln.
6

in kablarna i tändare-plattan genom hålet i fördelningshuset. Dra genomföringen på plats på distributören se till att ledningarna inte stör några rörliga delar. Genomföringen skyddar tändkablar från skavsår på distributören bostäder. Att försumma att ersätta genomföringen kan orsaka kortslutningar tändning marken eller andra problem senare.
7

tillbaka rotorn och fördelarlocket.
8

Anslut Tändare-plattan svart tråd till den negativa (-). sidan av tändspolen

Anslut Tändare-plattan röda kabeln till den positiva (+) sidan av tändspolen. Dessa två steg är för negativa markfordon

Ta bort tråden tändningslåset från det negativa. (-) Spole terminal. Anslut

den svarta tändare kabeln till tändningslåset tråd. Anslut tändare svart /vita kabeln till negativ (-) sidan av tändspolen. Anslut en AWG 20 koppar tvinnad tråd från den positiva (+) spole terminal till den positiva (+) batteripolen eller chassi. Stegen i detta stycke är för positiva markfordon.
9

Anslut batteriet jordledningen och starta bilen. Provköra bilen och lyssna efter överdriven pinga. Justera tändinställningen vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85785.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.