Felsökning av en Chevy S10 lastbil

Chevrolet S-10 pickup är en relativt enkel bil att reparera. Tillverkas på en plattform med anor till 1982, har de grundläggande komponenterna förändrats mycket lite under åren. S-10-talet var tillgängliga med antingen en 4-cylindrig eller V-6 motor, och 2 eller 4 - hjulsdrift. Varianter inkluderar Blazer och Jimmy stadsjeepar, och S-15 long-säng modeller. Saker du behöver
Grundläggande verktyg
ficklampa
Batteriladdare
Repair manual
Visa fler instruktioner
1

avgöra problemet. Om trucken är obrukbar, ladda batteriet och försök att veva. Startmotorn ska dra runt motorn tills batteriet är slut på energi.
2

Lyssna efter ljud, clunks, högljudd knackning eller skrikigt ljud. Bromsarna kommer att skrika under normal förslitning, och kommer clunk när helt sliten ut bortom underhåll. Serpentine fläktremmar kommer skrika när det är vått eller slitna. Ljud kan vara en tydlig, riktad indikator på en defekt del.
3

Kontrollera läckage. En felaktig överföring läcker röd, doftande vätska. Lukten av en motors olja är uppenbar, och oftast mörkbrun till svart färg. Kylvätska kan vara grön, gul eller röd, men kommer oftast inte vara fet och luktar sött. Bensin har den stickande, Fumy lukt. En läcka kan vara en tydlig indikator på ett särskilt problem. Använd ficklampan för att kika in i sprickor i motorn från så många vinklar som möjligt, som källan till en läcka kan döljas.
4

Kontrollera de lagrade koderna motorns dator. Den "Check Engine Snart" eller "Tjänsten Engine" light normalt tänds när det finns ett mekaniskt problem med motorn. Bildelar butiker kommer att söka igenom datorn efter lagrade koder. Detta kan direkt sätta fingret på problemet på några minuter. Alla versioner av S-10 baserade lastbilar kommer att ha detta ljus, och förvara koderna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83140.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.