Hur man gör Aluminum Blue

Anodisering av aluminium är ett bra sätt att permanent färga ytan av det samtidigt kraftigt öka sin styrka och förebygga framtida korrosion. Målning eller annan färgande tekniker helt enkelt lägga till ett lager av färg, medan anodisering kemiskt förändrar ytan av aluminium, vilket ger en vacker och grundlig färg över alla exponerade ytor. Med några vanligt förekommande material du kan eloxera aluminium själv, vilket sparar en massa pengar genom att inte gå till en professionell anodisering butik. Saker du behöver
diskmedel
Avfettaren
Desmut flytande
DC strömförsörjning
aluminiumplåt och tråd
Svavelsyra
Destillerat vatten Sida 2 polyeten baljor ( 10 gallon) katalog 2-liters kastrull
Värmeplatta
aluminiumplåt
Blue anodisering färgämne
skyddsutrustning
Bakpulver
Visa fler instruktioner

1

Tvätta stycke aluminium som du vill eloxera med tvål och vatten för att grundligt avlägsna smuts och sot.
2

Ta bort eventuellt kvarvarande fett med hushållens avfettningsmedel.
Sida 3

Sänk stycke aluminium i vissa desmut lösning i en polyeten badkar. Desmut lösning är en halv-och halv blandning av destillerat vatten och 70 procent salpetersyra, detta är en väsentlig faktor för anodisering och kan hittas på vissa hårdvara eller metallbearbetning butiker. Förvärmning desmut lösningen till cirka 140 grader Fahrenheit kommer att göra den mer effektiv. Låt ditt stycke aluminium blöt i lösningen i ungefär två minuter innan du tar bort den. Ju längre du lämnar din aluminium i lösningen, den mattare den slutliga finishen blir.
4

Häll 1 liter destillerat vatten i den andra polyeten badkaret, tillsätt sedan långsamt 1 liter svavelsyra. Så länge proportionerna är 1 till 1, och syran tillsätts sist, kan du ändra beloppen så att du kan dränka din bit av aluminium.
5

Anslut negativa ledningarna från strömförsörjningen till arket av aluminium och sedan dränka aluminiumplåten in i syrabad. Detta blir katoden.
6

pluspolen leder till stycke aluminium som du vill färglägga med en längd av aluminiumtråd och dränka den i den sura lösningen, se till att inte tillåta aluminium för att röra den negativa katoden.
7

Slå på DC strömförsörjning till 12 volt vid ca två till tre ampere. Låt aluminiumstycket sitta i lösningen tills bubblor syns inte längre bildas på katoden eller stycke aluminium själv. Detta bör ta ca en till två timmar, beroende på storleken på din bit aluminium.
8

Avlägsna stycke aluminium när inga fler bubblor ses bildar.
9 < p> Blanda en halv liter destillerat vatten med 4 msk. av blått anodisering färgämne i en kastrull och värm till ca 100 grader Fahrenheit. Sänk ditt stycke aluminium i färgen lösningen i ca 15 minuter eller tills önskad nyans uppnås. Bort din pjäs från färgämneslösningen och koka den i en kastrull med destillerat vatten för
10

en halvtimme för att försegla ytan. Stycket av aluminium är nu klar för användning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87314.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.