Hur Hot Rod en Chevy 305

Chevrolet 305-kubiktum motor har aldrig varit bästa valet bland byggare prestanda motor för ett antal anledningar, men det kan producera mycket respektabel makt ges rätt kombination av delar. "Hot-rod" en Chevrolet 305 kräver en komplett motor riva ner och bygga från grunden och kräver mycket speciell del val i syfte att åstadkomma en race-ready motor. Denna motor har registrerats som producerar uppåt av 500 hästkrafter och har lett många racingförare till första plats finish. Saker du behöver Review, komplett uppsättning av amerikanska och metriska skiftnycklar och uttag
Grundläggande elverktyg
Reservdelar
Visa fler instruktioner
1

bort alla motor delar att exponera nakna motorblocket. Blocket kommer att behöva vara "hot-tanked" eller professionellt rengjorda innan du utför något arbete på den. Vid denna punkt motorblocket är klar att bearbetas, med början med tråkigt cylindrarna till 3,80 inches i diameter för att säkerställa vägg jämnhet. Vevaxeltapparna måste trued samt kamaxelns tidskrifter.
2

Byt vevaxellagren och installera en ny vevaxel. Se till att byta vevaxeln har samma specifikationer som den fabriksinstallerade vevaxel eller motorn inte längre kommer undan 305 cubic inches.
3

Installera nya kamaxellagren och en ersättare kamaxel. För att motorn skall ge hög effekt och vridmoment, kommer en eftermarknad kamaxel behöva installeras. Kamaxeln är den viktigaste delen av motorn och bestämmer var i varv per minut (RPM) bandet motorn kommer att producera dess kraft. En kamaxel med följande specifikationer fungerar bäst för denna applikation: ventillyft (intag) .510, (avgas) 0,520, duration (intag) 210, (avgas) 214 vid .050-lift längd och 114 grader av lob separation vinkel . Varje kamaxel utformad för en Chevrolet 305 kommer att fungera, men på grund av den låga kubiktum förskjutning och lång slaglängd av 305, är den ovan nämnda kamaxel det bästa valet.
4

Installera swirl port cylinderhuvuden. Dessa topplock kom standard på de flesta efter 1987 Chevrolet 305 motorer. Swirl port huvuden är båda idealiska för denna motor bygga och lätt att hitta. Före installation, se till att göra en tre-vinkel ventil jobb och hamnen åtminstone avgasinloppet eftersom dessa huvuden har små utblåsningspassager som hindrar frånluftsflödet. Byte av ventiler och ventilfjädrar är valfri men rekommenderas eftersom dessa poster tenderar att slitas ut på äldre motorer.
5

Lägg en dubbel-plan, aluminium insugningsrör. Installera inte en enda plan eller höghus intag på denna motor eftersom detta kommer att allvarligt sänka motorns effekt. Dessa högpresterande delar gemensamma med racing motorer men är inte utformad för små deplacement motorer, såsom Chevrolet 305. Det finns många olika stilar av inloppsrör som fungerar för denna ansökan och valet av en är rent personliga preferenser.
6

Installera en fyra-FAT förgasare förmåga att flyta på minst 650 kubikfot per minut . Valet av förgasaren är upp till personlig preferens.
7

Lägg en uppsättning kvalitetskriterier avgassystem rubriker med 1,75-tums primära rör och 2,5-tums samlare.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96079.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.