Hur får man mer HP Av Lager 1993 Toyota Tercel

Hopping upp en fjärde generation (1991 till 1994) Tercel är en slags god-news-bad-news proposition. Den dåliga nyheten är att Tercel aldrig var avsedd som något annat än en pendlare bil, och ingen verklig eftermarknad stöd finns för det. Den goda nyheten är att dess kusin Corolla Sprinter (aka AE86, Trueno eller Hachi Roku) har en massiv kultstatus och stöd för att matcha. Den Tercel använder samma grundläggande E-serie motorn som dess bak-enheten kusin, vilket innebär att de flesta av samma prestanda trick och delar tillämpas. Instruktioner
1

Riv motorn isär och skicka den till en verkstad för rengöring och magnafluxing att kolla efter sprickor. Installera ett smitt stål vevaxel och vevstakar samt smidda 8,2-till-1 kolvar. Genvägen här är att beställa en roterande enhet avsedd för en 4E-FTE motor, en Japan-endast turbo modell som använder samma motorblock och cylinderhuvuden.
2

Utför en packning-matchning och skål-blandning port jobb på huvudena. Om du inte redan vet hur man porta en uppsättning av topplock, så oddsen är du bättre att skicka iväg till en specialist än att riskera att förstöra den själv. Portering är en känslig procedur, och innebär att man använder ett munstycke kvarn och en uppsättning bitar för att avlägsna material från insidan av inlopps-och avgas-portar för bättre flöde.
3

Installera huvudet med hjälp av en uppsättning av krom-moly Topplocksbultar, och använd en 4E-FTE packning för att täta det till blocket. Skicka din insugningsröret ut till en specialist för extrudering-bryning. Denna process innebär att skjuta en sandblästring media genom grenrören löpare att förstora och jämna ut dem, och det är inte något du kan göra själv. När du får grenröret tillbaka, skruva fast i huvudet som du normalt gör.
4

installera vilka turbo kit du väljer enligt satsens bruksanvisning. Den 3E blocket (nu fylld med 4E internals) tål mer än 400 hästkrafter är värt intercooler boost, eller ungefär 25 psi. Självklart ska du vill balansera direkt hästkrafter med vridmoment, eftersom en turbo kan göra 400 hästkrafter på en 1,5-liters motor troligen kommer inte börja göra makten fram till 4000 rpm.
5

Topp av motorn med en eftermarknad bränslehanteringssystemet och injektorer storlek för att möta din turbo krav. Satsen bör antingen komma med nya injektorer eller en guide som hjälper dig att välja rätt spridare. Beståndet Toyota dator inte har en chans att ta itu med alla motorns inre och yttre förändringar, så detta är en nödvändig utgift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96569.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.