Hur man uppgraderar ett Liberty CRD ljuddämpare

Den Jeep Liberty CRD är en liten SUV från Jeep som var utrustad med en 2,8 liters common rail turboladdad dieselmotor. Liksom alla turboladdade motorn kan CRD stor nytta av ljuddämpare och avgasrör modifieringar eftersom modifieringar av detta slag generellt förbättra turbo effektivitet. Saker du behöver
omfattande uppsättning handverktyg inklusive Hylsnyckelsats och skiftnycklar
Aftermarket ersättare ljuddämparen
Bågfil, tång grepp, eller liknande typ av fräs
Skärolja eller annan smörjning för skärande verktyg
Rörgivare
Exhaust bandklämmor
domkraft och pallbockar
Visa fler instruktioner
1

Park Liberty CRD på plan mark. Med hjälp av en hydraulisk domkraft, lyft den bakre delen av Jeep, sedan placera fordonet på pallbockar. Domkraften punkter kommer att identifieras i bruksanvisningen, men du kan använda antingen den bakre differential, eller bakre undre länkarmar som stöttningspunkter.
2

Lokalisera bakre ljuddämparen genom att arbeta baklänges från avgasröret. Den bakre ljuddämparen blir en stor oval kapsel som är lätt att identifiera, direkt efter en 90 graders böj i avgasröret. Observera att det kommer att finnas en mindre kapsel framför ljuddämparen, som är en katalysator. Addera 3

Wrap varje ände av fabriken ljuddämparen med röret wrap, och sedan mäta längden på byte ljuddämparen. Markera längden på fabriken ljuddämparen.
4

Skär fabriken ljuddämparen bort. Om du använder griptång för skärning, smörj metallen och tång med skärolja, fäst sedan tången till avgasröret, Kapa avgasröret genom att arbeta de avbitartång och tillbaka. Efter fabriken ljuddämparen avlägsnas noggrant rengöra avgasrören att se till att det inte finns någon lös metall eller spån närvarande.
5

Placera ersättare ljuddämparen. Det kan vara lättare att använda hydraulisk domkraft för att höja ljuddämparen på plats. Att ersätta ljuddämparen kommer att glida in på fabriken rörsystemet. Använda bandklämmor, fast den främre och bakre delen av ljuddämparen till den ursprungliga fabriken avgasrör. Dra åt bandklämmor efter körning runt 100 miles, eftersom de kan börja lossna som avgas värme cykler.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85859.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.