Komponenterna i en Turbo

Många fordon på vägarna i dag får extra kraft med hjälp av en turbo. Dessa system har några olika komponenter. När alla dessa komponenter fungerar tillsammans, är motorn kunna få extra "boost", vilket möjliggör snabbare acceleration. Normalt är dessa system är dyra att köpa och underhålla, men de lägger till en ökad prestanda faktor till någon bil. Inlopp och kompressorhjulet

Luft sugs in i bilen genom luftfiltret eller intag. Denna luft sugs sedan in i turbo inlopp och snurrade runt av kompressorhjulet. När luften komprimeras av höljet i detta avsnitt, är luftens densitet ökat. Detta skapar lyft för motorn, vilket tar mycket täta luften och omvandlar den till mer makt. Varje cylinder har en högre luftflöde som i sin tur medger en högre hastighet bränsleflödet för mer förbränning makt.
Oljeinlopp

Olja inlopp är komponenter i alla turboladdare. Oljetrycket beror på vilken typ av turbo-system, men alla system måste ha någon oljetrycket att hålla turbo trim. Om turboaggregatet inte får den rekommenderade mängden av olja, kan systemet bryta ner.
Turbinhjul och Housing

Efter den täta luften är slut av motorn, kommer in i varm luft turbininloppet och snurrar turbinhjulet dold i huset, vilket skapar mottrycket. Mottrycket på motorn orsakar ett högre tryck på avgassidan.
Avblåsning Ventiler

Blow-off ventiler är inte nödvändiga komponenter i en turboladdare, som ändå de ger en fördel. Denna tryckutjämningsanordning förhindrar kompressorn från att gå in i en våg, vilket kan leda till axiallagret misslyckande. De blow-off ventil ventilerar boost och förhindrar ett uppsving från att skada systemet.
Wastegates

En wastegate liknar en blow-off ventil, men för avgaser sidan av turbo systemet. De används för att kringgå avgasflödet utifrån turbinhjulet, vilket minskar effekten på turbinhjulet så att den matchar det uppsving nivå. Det finns två typer av Wastegates. En intern wastegate ligger i turbinhuset och externa Wastegates läggs på avgasgrenröret eller header.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95262.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.