Hur ökar jag prestanda på en F22B1 VTEC motor?

Den F22B1 är en 2,2-liters, amerikansk-spec variant av Hondas F-serie fyrcylindriga, och var vanligt förekommande under huvarna på ett antal 1990 s avtalen och Acura CLS . Även om inte lika populär på eftermarknaden som bolagets B-serien och H-serien motorer, denna största av F-serien motorer är fortfarande ett potent artist när de kombineras med rätt delar. En snabb webbläsare sökning ger resultat för dussintals olika turbo kit för denna motor, men du kommer att ha svårt att matcha avkastningen på dollar investering av en kvalitet lustgas-system. Instruktioner
1

Ta bort lager kamaxlarna och ersätta dem med eftermarknaden enheter. B1: s VTEC-systemet använder inte den "riktiga" standard kam och race cam combo av äldre system, den använder en liten kamera för vanlig drift och en ännu mindre kam för utsläpp och bränsleekonomi. För att utvinna det mesta ur din F-serien, behöver du en kam som kan sätta den i 7000 rpm.
2

skruva isär huvudet och installera en uppsättning av krom-moly dubbar på plats av fabriksmonterade bultarna. De fabriksmonterade bultarna är inte specificerade för att motstå de enorma cylindertryck du kommer att uppleva med lustgas. De kan hålla upp för en liten stund, men så småningom huvudet kommer att lyfta och du kommer att blåsa en packning. Detta kan vara förödande faktiskt gett F22 öppna däck konfiguration.
3

bort grenröret fabriken intag, borra och ändra det för att acceptera tapp för en direkt-port lustgas systemet. Om du inte har tillverkning kompetens eller utrustning som behövs för att svetsa tapp till intaget, skicka grenröret ut till någon som gör. Det idealiska läget är ungefär två inches framför spridarna i insuget löpare.
4

tillbaka grenröret och skruva en uppsättning av våt-flöden nitrösa injektorer in propparna. Du kan gå med en torr-flow system som bygger på motorns lager bränsle-system och injektorer att modulera bränsletillförsel, men även en liten träff av lustgas kommer att sätta dig nära tuffast spridarna. Bortsett från, kommer beståndet bränslehanteringssystemet klippa bränslet när du når rev limiter, vilket kommer att orsaka din motor att köra magert enligt lustgas och gå bom.
5

Anslut dina nitrösa linjer och solenoider som riktat av din lustgas kit instruktioner, men anslut bränslematningsledningen till en extra propan tank i stället för beståndet bränslesystemet. Propan har ett oktantal av omkring 110, och kommer att hjälpa till att absorbera värme under förbränningshändelsen. Detta gör propan injektion en betydligt säkrare val för en öppen-däck blocket som F22 än ens de högsta-oktanig bensin.
6

Skruva i en 25-procent större bränsleförsörjning jet för propan. Propan innehåller mindre energi än bensin per gallon - cirka 91.600 British Thermal Units jämfört med bensinens 125.000 BTU. Försöker köra gasstrålar med propan kommer att luta ut ditt lustgas systemet, vilket gör att aktiemarknaden datorn att injicera extra bensin för att kompensera. På den positiva sidan innebär detta extra bränsle i kombination med propan inneboende kylförmåga som du ser en ungefär 25 procent vinst vid makten med hjälp av samma storlek nitrösa jetplan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96565.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.