Dune Buggies av 1940 och 1950

Om du frågar en expert om dune buggys av 1940-talet, kommer de förmodligen se på dig rolig och fortsätter att berätta att de inte fanns vid denna tidpunkt, vilket är både sant och falskt. Verkligen offroading i sanden egentligen inte har en exakt födelsedatum i världshistorien, och det behöver inte konkurrera med stora amerikanska svunna tider som baseball, men det har sin egen beundransvärd plats i historien. För att förstå vad en dune buggy på 1940-talet faktiskt var du måste förstå historien om dune buggy och pionjärerna inom sporten. Den 40-
p Om du tog en magisk åktur med läkare Emmett Brown eller Marty Mcfly i Delorean och bad om en dune buggy, skulle ingen ha någon aning om vad du pratar om. Även om kustlinjer med stränder och sanddyner som inte ens var fullt klarlagda, dune kompisar bara helt enkelt inte existera som dune buggy flesta människor vet. Du kommer inte att finansiera mycket om något i stil med motordrivna sand sport i 40-talet, men det betyder inte att tidiga innovatörer inte har idéer om hur man kan ha kul i sanden.
Den 50-

Redan på 50-talet hittar du historien om motoriserade sand bilar som bestod huvudsakligen av gatan bilar som hade kroppen bort och var vilt anpassas på olika sätt. I slutet av 50-talet har intresset för att leka i sanden med kroppen mindre bilar, även känd som sand bilar, var lika stor som Hot Rod bilar. År 1958 Pete Beirning gjorde den första korta pan Volkswagen buggy av en rullad bugg. Den första egentliga första produktionen buggy dune kompis var en EMPI märkesvaror Buggy och dess popularitet växte i slutet av 60-talet. Runt 1959 eller 1960 markerar första byggbar buggy kit erbjöds och bestod främst av slang och plåt.
The Sportster

Produktionen kit erbjuds rätt runt 1959 eller 1960 var känd som Sportster och producerades av Empi, en Volkswagen återförsäljaravtal i Los Angeles. Sportster var avsedd att bulten på en förkortad Bettle bottenplatta, vilket innebar den enda sak som behövdes var ett förlist Bettle. Den Sportster var den första buggy kit att slå i hyllorna, men den banade väg för något mycket bättre, något som ofta felaktigt given kredit för första dune buggy
Manx
<. br>

inte gillar stilen på Sportster Bruce Meyers gav den bättre delen av två år för att göra sin egen design av dune buggy, kallas Manx. Den Manx Inte bara skruva upp till en skalbagge ram och golvpanelen, utan motorn, chassiet och suspensionen bult till Manx kroppen att göra det som vanligtvis felaktigt kallad första buggy. De första kit som säljs på strax under $ 1000 och tolv såldes under det första året Meyers producerade dem. Så mycket som det verkar som dune buggys har funnits för evigt, är sanningen innan det sena 50-talet eller 60-talet det enda begreppet dune buggy var en modifierad bil ram med bredare däck för att få bättre grepp.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96908.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.