Etapp 5 HEMI Heads

För en del är en "Hemi" definieras som en magisk klump av metall med den fantastiska egenskapen att tredubbla värdet på någon bil med en under huven. Men riktiga gearheads vet att en motor är hemisfäriska förbränningskammare är det som gör det en hemi. Chrysler 440 kan inte ha den mytiska status som en fabrik hemi-head motorn, men en uppsättning fasV Hemi konvertering huvuden kan gå en lång väg mot att ge det hela utförandet av något järn elefant. Stage V Heads

Stage V Engineering är inte det enda företaget någonsin att erbjuda Hemi konvertering huvuden för 440 - Johnson Machine gör en jämförbar uppsättning - men de var först och är fortfarande bäst kända. Automotive galna vetenskapsmän har anpassning fabrik Hemi huvud till Chrysler big block nästan sedan 426 Hemi debuterade på 1960-talet, men att göra det krävs en hel del precision maskin arbete och konsekventa resultat var svåra att uppnå med tekniken av tiden. SVE började erbjuda helt nya aluminium Hemi konvertering huvudet i 1986, och har tillbringat större delen av 25 år förfina designen. Sedan dess har SVE debuterade också en uppsättning av Hemi konvertering huvuden för den mindre 340 blocket, liksom.
Konvertering Heads

En uppsättning fasV huvuden behålla utseende av en uppsättning av fabriken huvuden, så en ytlig betraktare måste titta mycket nära att märka att motorn är faktiskt en kil. Den största skillnaden mellan en uppsättning Stage V huvuden och fabriken Hemi Heads är att fasV cheferna har 10 procent större hamnar och att de kan inte använda en dubbel konfiguration tändstift. SVE tvingats flytta avgaserna vipparmsaxeln att göra konverteringen arbete, vilket innebär en andra kontakten inte passar. Avgasventilerna mått 0,04-tum mindre än en stock Hemi-talet, men scenen V huvudet är mer avancerad port design gör fortfarande för högre flöde. Medan SVE huvuden kan utnyttja alla fabrikat av eftermarknaden Hemi intag, kräver de skräddarsydda vipparmar och axlar.
440 Fördelar

Praktiskt taget ingen V-8 på jorden kommer att kosta dig mer att köpa eller bygga än en original Hemi, så det är självklart att den mycket vanliga 440 blocket är i sig billigare. De tusentals dollar du sparar på att använda en 440 som utgångspunkt är pengar som du kan spendera på saker som du verkligen vill spendera den på, som en 520-kubik-tums stroker vev eller en turbo setup. En aluminium-headed 440 blocket kommer också i flera hundra pounds lättare än en original Hemi. Tänk dock på att du verkligen behöver för att rev 440 för att få in det i Hemi huvuden "arbetsområde, så planera därefter.
Block Överväganden

En 440 blocket kan sakna de cross-bultade nät och extra förstärkning som gör en Hemi tåla tusentals hästkrafter, men Wedge är ingen slöfock där makten potentialen är berörda. Även en trädgård-variation med två bult main lastbil blocket tål över 800 hästkrafter, och en eftermarknad fyra bult blocket kan ta så mycket övergrepp som någon Chrysler motor. Medan 1976-och-senare 440s har de tjockaste viktigaste banorna och starkaste block av alla motorer i denna förskjutning intervall, kan du överväga att starta med en 1972-1973 400 blocket (gjutning nummer 3.614.230) istället. Dessa block har verkligen massiva stora sadlar, och är bland de starkaste Chrysler blocken som någonsin producerats, korta av Race Hemi. Den 1973-endast 400 (casting nummer 3.698.630) är bra andrahandsval om du inte kan hitta en äldre kvarter, men dess främsta sadlar är inte alls så tjock.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96551.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.