Hur man gör en 139QMB Scooter Go Faster

Du kan ändra 139QMBs, motor och transmission komponenter i många skotrar, för att förbättra din skoter hastighet. Före modifiera en 139QMB, måste du känna igen två olika typer av skoter hastighet: acceleration (pick-up) och cruising (top-end). 139QMB motorer ger en balans mellan dessa två hastigheter typer, även om vissa kör scenarier inte kan kräva så mycket av en typ av hastighet som den andra. Till exempel, böljande kullar med massor av trafikljus och svängar kräver mer acceleration hastighet än marschfart. Göra din 139QMB skoter går snabbare kräver att du väljer vilken typ av hastighet du vill ha. Saker du behöver
bandnyckel eller mutterdragare
Hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Bestäm vilken typ av hastighet du vill att din 139QMB ha mer av. Med sina fabriksmonterad, kontinuerligt variating transmission (CVT) brythjulen har skotern en optimal balans mellan acceleration och toppfart. Om du vill att din scooter att ha mer pick-up, kommer du installera mindre CVT-skiva hjul. Om du vill att din scooter att ha en högre toppfart, kommer du installera större CVT-skiva hjul. Oavsett vilken typ av eftermarknaden brythjul du installerar, kommer du att offra en typ av hastighet för att förstärka andra.
2

Lossa huvudet av stiftet håller kickstart till CVT fallet med en hylsnyckel. Den CVT fallet är den långa, cylindriska höljet på vänster sida av skotern. Den kickstart är tappen som sticker ut i detta fall att du trycker ner med foten för att manuellt starta din scooter.
3

Lossa de sex skruvarna som håller locket på CVT fall på plats med en hylsnyckel. Detta kommer att öppna upp CVT fallet, vilket ger dig tillgång till de brythjulen i CVT-systemet.
4

Avlägsna större, bakre remskiva i din 139QMB s CVT-system. Bakhjulet ska ha släta kanter, så du kan antingen ta bort den med en luftdriven mutterdragare eller en strap-och-hylsnyckel combo. Om du använder combo, linda bandnyckel runt utsidan av den bakre remskivan och dra åt det så att du har hävstång mot hjulets naturliga benägenhet att vända när du försöker skruva loss skruven som håller den på plats.

5

Köp en CVT remskiva som är större eller mindre än din 139QMB bakhjul, beroende på önskad hastighet modifiering. Du kan köpa CVT-komponenter via nätet eller fysiska kataloger eller på din lokala mc-återförsäljare. Använd hjulet du bort från CVT för vägledning när du handlar för din ersättare hjulet.
6

Placera ersättare hjulet där det tidigare hjulet var en gång placerad.
7

Infoga och hand skruva bulten som håller ersättare hjulet på plats.
8

Finish åtdragning av bulten som håller ersättare hjulet på plats med en mutterdragare eller en strap-och-hylsnyckel combo. Återigen, linda bandnyckel runt utsidan av Reservhjul, dra åt den, och hålla handtaget på plats när du drar åt skruven med en hylsnyckel.
9

Rescrew bultarna som håller på CVT fall frontplatta.
10

Pin den kickstart tillbaka på plats och dra åt bulten huvudet på tappen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85652.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.