Hur du justerar Sway Bars Länkar

vingla barer på en bil är enkla men viktiga komponenter som bidrar kraftigt till fordonets stabilitet och väghållning. En krängningshämmare är ett tunt, cylindriskt längd av metall som är bultad till suspensionen vid vardera sidan av bilen. När fordonet körs runt ett hörn, verkar baren som en hävarm och minskar kroppens rulle. Medan de flesta vingla barer är icke-justerbara, det finns några bilar som kommer med vingla barer som kan justeras för att öka eller minska mängden av karossen. Det finns också eftermarknaden prestanda vingla barer som är justerbara. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna till hjulen. Lyft bilen med en domkraft och sänka den på ett par pallbockar. Det är endast nödvändigt att göra detta i slutet av bilen där du kommer att justera ändlänkarna.
2

Finish bort muttrarna och hjulen. Leta reda på krängningshämmare och länkar slut. Den krängningshämmaren är en tunn, cylindrisk längd av metall som går från en sida av bilen till den andra. De ändlänkarna är bultade till ändarna av Kräng.hämmare. Den motsatta änden av länken är sedan fastskruvad på krängningshämmaren.
3

Lossa muttern eller bulten som håller ändlänken till hålet i krängningshämmaren och dra tillbaka i slutet av länk från baren. På en justerbar krängningshämmare, kommer det att finnas en serie av hål (vanligtvis tre) att änden länken kan skruvas fast. Länken kommer att skruvas till en av dessa.
4

Dra ändlänken från baren. Bestäm hur du vill justera krängningshämmaren. Placering på länken i ett av hålen närmare centrum av stången kommer att förstyva suspensionen och minska krängning genom att förkorta verkan hävarm av krängningshämmaren. Placera den längre bort från centrum kommer att mjukna barens åtgärderna och öka kroppens rulle.
5

in änden av länken till rätt hål, beroende på de resultat du vill uppnå. Dra åt muttern eller bulten med hylsa och spärrskaft. Upprepa för den andra sidan av baren, se till att båda ändlänkarna är i samma motstående hål på vardera sidan.
6

tillbaka hjulen och muttrarna. Sänk bilen till marken. Dra åt hjulmuttrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96542.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.