Hur man lägger i en RPM Varvräknare

En varvräknare är en mätare som övervakar varvtalet hos en motor. Varvräknaren kan vara ett viktigt sätt att övervaka när motorn är i RPM: s sortiment och kan förhindra övervarvning av föraren. Inte alla bilar är utrustade med en varvräknare, men det finns flera företag som gör eftermarknads varvräknare som kan installeras på nästan alla bilar. Installera en varvräknare tar lite kabeldragning kunskap, men är relativt enkelt. Saker du behöver
Avbitare
Wire strippor
Assorted kabelanslutningar
Borrmaskin (tillval) katalog Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1 < p> Bestäm var du ska montera varvräknare. De flesta varvräknare komma med någon typ av fästen eller monteringsverktyg för att mätaren ska installeras i en mängd olika platser. Potentiella ställen är toppen av styrkolonnen, instrumentbrädan toppen eller i instrumentpanelen.
2

Dra strömkabeln, jordledning och den linje som sänder signalen till mätaren genom brandväggen. Om du inte kan hitta ett befintligt hål för att skicka tråden igenom, måste du borra ett.
3

Installera lämplig tråd på spolen eller tändningen rutan varvräknare terminal om bilen är utrustad med en elektronisk tändning. Konsultera riktningar med varvräknare för vägbeskrivning specifika till ditt fordon.
4

Installera den svarta jordkabeln till en lämplig plats på motorn. Strip en liten mängd av isoleringen från änden av tråden och fäst en rund ögla kontakt till viran. Skruva fast kontakten till en ren metall yta på motorn.
5

Installera strömkabeln för varvräknare (troligen den röda kabeln) till en källa 12V i säkringsdosan som är tillkopplad när nyckeln vrids till läge "ON". Skala del av isoleringen bort av tråden och fäst den rätta kontakten till slutet av kabeln som gör att den kan anslutas till säkringsboxen. Om du inte kan hitta en ledig utlopp i säkringsdosan, skarva kabeln i en befintlig strömkabeln. Ljuset på baksidan av varvräknaren
6

Snap om det inte redan är installerat. Skarva kabeln från mätaren ljus in i bilens befintliga streck belysning. Använd en inline skarvaren att ansluta kablarna.
7

Montera varvräknaren. Slå på motorn för att testa om mätaren fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96500.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.