Hur Drop oljetråget i en Chevy Cobalt

Den oljetråget håller olja från fordonet när motorn inte används, eller håller extra olja vid behov. En större oljetråg för prestanda ändamål kan användas i lämpliga motorer, men för de flesta Chevy Cobalts den främsta anledningen att ta bort oljetråget är att ersätta den om den är skadad. Processen för att fälla oljetråget är densamma för alla Chevy Cobalt årsmodeller, daterad 2005 till och med 2008. Saker du behöver
Jack och pallbockar
Droppkar
Wrench eller Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Slå på fordonet och låt den vara igång i minst fem minuter för att höja temperaturen av fordonet till sin normala nivå. När motorn är på den nivån, stänga av bilen.
2

Jack fordonet upp med Cobalt Jack och montrar. Följ jack tillverkarens anvisningar noga på var du placerar domkraften och står under fordonet. Du kommer att behöva för att glida under bilen för att ta bort oljetråget.
3

Pop öppna huven för Chevy att ta bort oljelocket och oljestickan och ställ åt sidan. Dessa är placerade på den vänstra sidan av motorn och är märkta. Mätstickan är en metall krok medan locket är en twist off lock.
4

Skjut en olja droppskål under oljetråget under bilen. Skjut under bilen och dra ut kontakten ur oljetråget, vilket gör det möjligt för oljan att strömma från pannan i droppskålen.
5

Lossa remmen motor Drive och intercooler pump bultar fäste. Dessa är placerade på oljetråget, kommer du att se dem när du ligger under bilen och titta upp på oljetråget. Dessutom, ta bort den nedre luft bult luftkonditionering kompressor också knuten till oljetråget med hjälp av en skiftnyckel.
6

Support oljetråget med ena handen medan du lossa och ta bort bultarna Oljetråg, ligger på alla fyra hörnen av pannan. Använd en skiftnyckel för att lossa och ta bort oljetråget. Pannan kommer att sjunka på denna punkt i era händer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/82926.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.