Fördelar med motorblock

Motorblock kommer i alla former och storlekar. Vissa är avsedda för absolut styrka och styvhet medan andra är konstruerade enbart för att göra sitt jobb och samtidigt hålla böna-diskar lycklig. Varje tillverkare gör sitt bästa för att konstruera och bygga motorer att utmärka sig på vissa saker, även om många av dessa fördelar kommer till en viss kostnad i vikt, styvhet eller ekonomiska nedersta raden. Cylinder Count

Generellt sett, ju fler cylindrar en motor har, desto jämnare och mer kraftfull blir det. Motorer med ett stort antal små cylindrar fungera smidigare eftersom kraften i varje cylinder förbränningsanläggningar överlappar de övriga. Som sådan kommer ingen cylinder orsaka någonsin motorn att skaka under en belastning. Dessutom små cylinderborrningar menar små kolvar, så det är mindre massa att flytta upp och ner. Low "återgående massorna" likställa högre varvtal och mer hästkrafter.
Konfiguration

radmotorer är oftast smidigare än V-konfigurerade motorer, främst eftersom de är lättare att balans än andra konstruktioner. Radmotorer (som endast kräver en enda cylinderhuvud, avgassystem och kamaxel, om overhead-cam i design) är också oftast billigare att konstruera och bygga än V-konfigurerade motorer. Men V-konfigurerade motorer i allmänhet tar upp mindre totala utrymme än ekvivalent-sized inline motorer. Till exempel är en Chevrolet small block V8 nästan exakt samma längd som en Honda Inline 4, och är bara cirka fem inches bredare (när du står för Hondas intag och avgasgrenrör).

Material

Kort sagt, är aluminium lättare men järn är oftast starkare och mer motståndskraftig. Järn styrka kommer inte bara från dess densitet, men också från det faktum att dess kristallstruktur kan absorbera mer stötar och våren tillbaka i form (har mer "formbarhet") än sprödare aluminiumlegeringar, som i allmänhet tenderar att splittras vid överbelastning. Medan vissa aluminiumlegeringar kan överstiga duktilitet av järn, är aluminium sig missgynnade i detta avseende
Huvudsakliga Kepsar

Huvudsakliga mössor finns i två grundläggande varianter:. Standard och kors -bultad. Standard huvudsakliga caps använda antingen två eller fyra skruvar eller nitar som vertikalt i blocket för att hålla vevaxeln på plats, och har varit branschstandard för ungefär lika länge som motorn har funnits. Cross-bultade viktigaste lock (som de som används på den ursprungliga Chrysler race Hemi och GM LS1 motorer) använder en andra uppsättning av horisontellt monterade bultar att knyta de viktigaste lock i blocket. Cross-bultade elnätet är allmänt föredras för racing applikationer eftersom de inte bara öka styrkan motorblocket och hästkrafter kapacitet, men också hålla vevaxeln sig mer stabil vid höga varvtal och hög belastning. En stabil vevaxel kommer att vridas och böjas mindre under tung belastning, så det kommer att vara mycket mindre sannolikt att bryta än en mindre stabil en.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95372.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.