Hur man installerar ett BBK bränsletrycksregulatorn

Den mängd bränsle som en motor blir direkt påverkar hur mycket ström det kan göra och hur bra det går hela effektklass. En justerbar bränsletrycksregulator kan du ringa in den exakta bränsletryck inställning så att bränsletillförseln är optimerad för prestanda. BBK är ett av de företag som gör regulatorer bränsletrycket för trimmade motorer Port Injection gjorts av GM. Det rekommenderas att du använder en verkstadshandbok för din modell för att hjälpa till med den här installationen. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
platt skruvmejsel
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Vrid tändningsnyckeln "On" och "Off" flera gånger, men inte starta motorn. Anteckna trycket stock bränslet. Detta kan göras om det redan finns ett bränsletryck mätare installerad på motorn eller så kan du installera en om en bränsle tryckmätare inte redan används. Avlasta trycket från bränslefördelningsröret
2

. För att göra detta på bränsleledningen, behöver du ett specialverktyg som fäster på övertrycksventilen på skenan. Alternativt, ta bort säkringen bränslepumpen från gruppcentralen. Placeringen av gruppcentralen och säkringen beror på märke och modell.
3

Starta motorn när säkringen tas bort och låt den gå tills den stannar. Veva tändningen i några sekunder för att avsluta lindra bränsletrycket.
4

Leta kylarens avtappningsplugg i botten av radiatorn. Delvis dränera kylvätskan så att att kylvätskeslangarna kan tas bort från intaget plenum.
5

Koppla bort alla kablar som passar i utrymmet, markera dem för ominstallation. Koppla vakuumledningarna som går till intaget plenum, markera dessa också.
6

Lossa gasreglaget kopplingen från spjällhuset. Lossa slangklämmorna som fäster slangen luftintag till spjällhuset med en skruvmejsel.
7

Ta bort skruvarna som fäster den övre intag plenumet till insuget löpare med en hylsa och ett spärrskaft. Lossa skruvarna som håller den nedre bultarna som fäster intaget löpare till grenröret.
8

Flytta huvudsakliga intaget plenumet åt sidan genom att trycka på den med en gummiklubba. Detta bör ge tillgång till den övre delen av tryckregulatorn.
9

Lossa Torx skruvar håller regulatorn locket på plats med en hylsa och en Torx bit. Lyft locket rakt upp. Trycket regulatorns membran och fjäder bör stanna på plats. Se till att alla skruvar och komponenter hålls koll på.
10

Installera spacer ovanpå tryckregulatorn våren. Montera den nya regulatorn locket så att utsug är vänd i samma riktning. Montera och dra åt bultarna.
11

tråd i bränsletryck justerskruven tills den vidrör spacer, vilket bör leda till påtryckningar stock bränsle.
12

tillbaka övre intag plenum och löpare, med hjälp av de nya packningar som följer med satsen. Dra åt bultarna samt de nedre skruvarna som lossades. Installera om alla andra komponenter, inklusive ledningar och vakuumledningar.
13

Fyll på kylsystemet. Byt ut säkringen bränslepumpen. Vrid tändningsnyckeln "On" och "Off" flera gånger utan att starta motorn. Kontrollera att bränsletrycket är densamma som den tidigare tagna bilden.
14

Vrid bränsle skruven tryckjusteringen six pounds. Fortsätt vilket efter två pounds i taget tills strömmen maximeras. Vrid trycket tillbaka två pounds i taget tills du känner kraften minskar. Detta bör vara det optimala bränsletrycket inställning för prestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96480.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.