Hemlagad 4X4 bakre stötfångare

Så många olika sätt att bygga en egen offroad-stötfångare existera som det finns customizers att tänka dem. En självständig mycket, har off-Roaders installerade gas burkar, reservhjul ire rack, luft-kompressor tankar, städ, svetsare, vinschar, domkrafter och även utomhusgrill på sina stötfångare. Även om dessa modifikationer alla ger fina möjligheter, lär några sätt att få styrka och skydd av ett tungt fabricerade stötfångare och samtidigt bibehålla en fabrik estetiska. Montering

din fabrik bumper fästen saknar förmodligen förmågan att bära tyngden av din soon-to-be-80-lb. stötfångare, än mindre motstå att bryta eller böja under stress. Om du väljer att installera din nya stötfångare i lager plats, nötkött upp dina rambalkar på alla sidor till minst 12 inches tillbaka med 1/4-tums stålplåt. När du har ramskenorna förstärkta, svetsa en ny fläns på dem, gjord av samma 1/4-tums plattan. Även om det inte krävs, kommer en extra tvärbalk med en integrerad Reese hitch receiver lägga styrka och mångsidighet.
The Bumper

Bifoga en 10-fot långa stycke 4 -till-6-tums-lång, 2-tums-breda, 1/4-tums tjock C-kanals stål mot stötfångaren fästen. Detta kommer att göra upp kroppen av din nya stötfångaren. Antingen svetsa stötfångare till flänsarna eller skruva på med några 1/2-tums klass-8 bultar.

Du kan bara klippa C-kanalen off till bredden av din lastbil och kallar det en dag, men du har ett bättre alternativ: Klipp stötfångaren till exakt 1 7/8 inches förbi i slutet av din lastbil, men klippa framsidan sida av stötfångaren på båda sidor på exakt 45 grader. Bifoga en matchande bit av C-kanaler (även klippa vid 45 grader) till vinklarna på ditt rikligt, skapar grunden en omslutande stötfångare.
Efterbehandling bildekaler
< p> Använd någon 1/8-thick stålplåt för att göra de sista bitarna för ditt rikligt. Svetsa en 3-tums bred remsa till toppen av din stötfångare, vinklad in mot kroppen. Man kunde också svetsa avfasade förlängningar till botten på stötfångaren, mete inåt för att efterlikna lastbilens fabrik linjer. När du har alla faser du vill, skär hörnen av av stötfångaren slutar och fylla gapet med stålplåt. Detta kommer att ge aggregatet så tuff, vinklade utseende så populärt bland off-Roaders. Slipa alla svetsar plana, och känn dig fri att jämna ut allt med en metall-baserade spackel. Spraya det hela ner med några svarta truck-säng liner, och börja förbereda kvicka svar till dem som frågar var du köpt din lastbilens fantastisk ny off-road stötfångaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83676.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.