Hur man tar bort Fräsning grader från topplock

Cylinder head fräsning är processen med att köra en platt skärblad över huvudet parning yta för att göra det helt platt och nivå. Roterande filar är nästan omöjligt att undvika ett förfarande som detta, som kniven passerar över vattnet och olja passager, tenderar metallen vid sina kanter för att böja och skjuvning snarare än att skära. Bortsett från att vara en säkerhetsrisk, kan dessa grader bryta sig loss senare och utlösa alla möjliga förödelse på din kyl och smörjsystem. Saker du behöver
500-grit slipplatta
80-grit slipplatta
Visa fler instruktioner
1

Montera topplocket på en säker plats med bearbetade ytan riktad uppåt. Håll 500-grit slipplatta i handflatan och gnid försiktigt den i cirkelrörelser över huvudets anliggningsyta koncentrera sig på kanterna av kyla och passager inoljning och åsen runt förbränningsrummen. Tanken här är att bara ta några av de skarpaste kanterna av så att du inte förstör din 80-grit pad förtid.
2

Wrap din 80-grit slipplatta i dubbla lager runt en eller två fingrar med den grova sidan utåt. Stick in fingret i olja och kylkanaler och vrid rondell runt i en cirkulär rörelse. Gå inte upp och ner eller så kan du riskera att skapa fler grader. Dra fingret ur hålet och fortsätta att köra dynan runt insidan av hålet från en flackare vinkel. Fortsätt att vrida och slipning tills hålet är avrundad. Addera 3

Upprepa steg två med kanterna på förbränningskamrarna. För dessa större områden du kan enkelt vika dynan bakåt över sig själv. Undvik kontakt med andra områden än åsen, eftersom den ganska aggressiva 80 slippapper kan repa passytan och kompromisser tätning. Detta gäller särskilt när man arbetar mjuk aluminium huvuden.
4

Upprepa steg två och tre med 500-slippapper. Efter gradning med 500-grit, bör kanterna vara helt fri från grader och smidig i handen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96416.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.