Inaktivera en 2007 Ram 1500 MDS

Den multi-förskjutning systemet i Dodge Ram avaktiverar en cylinderrad på Hemi V-8 motor för att förbättra bränsleekonomin. En olycklig bieffekt av denna teknik är något fördröjd gasrespons, och en dålig avgasljud i fyrcylindrig läge när den används med en eftermarknad avgassystem. Systemet utlöses av en solenoid på en kamaxel, och det finns ingen MDS nederlag omkopplaren i kabinen. De enda alternativen för att inaktivera MDS på en Dodge Ram involverar mjukvara tuning eller modifieringar hårdvara. Instruktioner
1

Placera växelspaken i "5" läge snarare än i "Drive". I "5" läge, kommer överföringen att fortsätta att fungera som vanligt - flytta upp och ned genom de fem växlar framåt - men MDS kommer att inaktiveras. Detta är det enda sättet att stänga av MDS utan att utföra ändringar. Medan Ram har en fiberkabel (som aktiveras med bogsera lägesknappen), reviderar det bara poäng transmissionsväxlingsstyrsektion, och inte inaktivera MDS.
2

Inaktivera MDS via den anpassade alternativmenyn på handdatorn tuner om du kör en anpassad melodi på din Dodge Ram. Eftermarknaden prestanda låtar är installerade i din Dodge Ram via en handhållen mottagare som är ansluten till din lastbil OBD-port. Dessa tuners har en mängd olika funktioner, inklusive möjligheten att inaktivera MDS-funktionen.
3

Installera Mopar hi-prestanda kamaxel för din motor. Den Mopar Hemi högpresterande kamaxel deaktiverar MDS-systemet. Kamaxeln måste användas i kombination med ändrade inställning från en Mopar ECU, och kan inte användas med din stock programmering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86709.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.