DIY Jetta Rear Sway Bar

Volkswagen Jetta är en tysk kombi baserad på Golf-plattformen. Liksom de flesta bilar, använder Jetta vingla barer, som är styva stänger bultade på endera sidan av upphängningen. De flesta Jettas kommer från fabriken med endast en främre krängningsstång. En vanlig uppgradering är att installera en bakre krängningshämmare, vilket gör att bilen känns mer flexibel runt hörn med mindre kropp mager. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
gängsmörja
Visa fler instruktioner
1

Jack upp den bakre delen av bilen med domkraft och stöd den på pallbockar. Ta bort skruvarna som håller den hydrauliska dämparen /balansvikt till torsion balken. Inte alla Jetta modeller är utrustade med detta. Sätt tillbaka spjället vikt med den medföljande hårdvaran om du installerar en eftermarknad krängningshämmare och instruktioner kräver det.
2

Montera bussningar på den nya krängningshämmaren genom att belägga dem med fett och skjuta dem på ändarna av stapeln. Placera krängningshämmare parentes över bussningarna.
3

Håll stången på plats mellan stötmontering på vardera sidan av bilen. Placera den nedre av fästet på ena sidan på torsionsstången och tryck upp i konsolen så att den snäpper fast. Upprepa för den andra sidan. Justera baren så det är centrerad genom att skjuta fästena på torsion balken.
4

Installera vingla lås skruvtving till den övre delen av vridningar bar med en 13-mm skiftnyckel på ena sidan av bultarna och en 13-mm hylsa på muttern på den andra sidan. Du kan behöva en förlängning på sockeln för att nå nötterna.
5

Montera ändlänkarna. Beroende på märke av baren, kan dessa vara en 1-piece konstruktion eller en justerbar 2-delad design. Om de är 2-delad, belägga dem med gängsmörja och skruva samman de två delarna tillsammans med låsmuttern. Se till att båda ändarna är lika långa.
6

Placera domkraft under den nedre fjädern abborre och höja domkraften så att vikten av fjädern stöds. Ta bort den nedre chock bult med en hylsa och spärrskaft.
7

Installera den nya, längre lägre chock bult med huvudet på bulten mot utsidan av bilen. Placera en bricka på den inre sidan av bulten. Montera änden länk till den nya bulten.
8

Skjut den medföljande bult genom änden av krängningshämmaren. Montera den andra änden av ändlänken på bulten och gängan på muttern. Upprepa för den motsatta sidan. Dra åt all hårdvara. Dra åt låsmuttrarna på de ändlänkarna om de är en 2-delad design. Sänk bilen bort av domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96415.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.