Konfigurera Struts

Det finns ingen magi för att inrätta ett justerbart stag. Det handlar om att optimera bilens vikt överföring och styrning av hjulet rörelse. Genom att justera stagen för att kontrollera dessa faktorer, kan du ringa oavsett hantering balans, köregenskaper och nivå av chassi svar som du önskar. Förstå sambanden mellan fjädring bundna (absorber förlängning), rebound (absorber kompression) och stelhet är avgörande för att få den perfekta set-up, så gör din läxa innan du försöker justera någon av dem. Instruktioner
1

Sänk bilen fram och bak så långt du kan samtidigt som man upprätthåller tillräcklig markfrigång och utan att uppskovet kommer att gå ur läge. Ställ de främre stagen på en front-wheel-drive bil något lägre än fronten för att minska vikten överföring av av framhjulen under acceleration och förbättra bakre viktfördelning enligt kurvtagning. Ställ alla chocker till 10 procent mjukare än sin neutrala inställning.
2

Inrätta en baslinje melodi för din bil genom att optimera både fram-bak balans för att passa bilens enhetstyp. För en framhjulsdriven bil, ange din framvagn bunden och rebound cirka 25 procent styvare fram än i bak. För en bak-bil, som de bakre stötdämparna cirka 10 procent styvare än framsidan. Ställ de främre stötdämparna cirka 10 procent styvare i fronten om du har en all-wheel-drive bil.
3

Justera främre-bakre balans för viktfördelning. En bra tumregel är att subtrahera skillnaden i procent mellan de främre och bakre vikter axel, dividera med två och sedan öka spjället bunden och rekyl på den tunga axeln med detta belopp. Till exempel, om en bil har en 60/40 fram /bak viktfördelning, subtrahera 40 från 60 (som är lika med 20) och dividera med två för att få 10 procent. Lägg till att 10 procent större styvhet till framaxeln s fjäderben bunden och rebound. Samtidigt inleds en bakhjulsdriven
4

Minska framvagn rebound och bakfjädringen bunden styvhet med cirka fem procent för att förbättra viktfördelningen och dragkraft -köra bil. För en framhjulsdriven-förare, öka bak bunden styvhet för att hålla den bakre änden från huk i lanseringen och ta bort vikt på framdäcken.
5

Universellt öka eller minska fjädring bunden /rebound fram och bak med samma belopp till endera förstyva suspension för bättre hantering eller minska styvheten hos ett bättre körkänsla. Detta steg måste komma efter resten, eftersom spjällen "justering gränser under" balansering "fas (steg ett till fyra) diktera hur mjuk eller hård du kan göra uppskov som helhet utan att kasta bilen ur balans.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85611.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.