Lägga Hästkrafter till din '91 Camaro Z28

Den 1991 Z28 Camaro är en snabb, kraftfull muskel bil som ofta uppskattas för sin styling samt det faktum att det är kul att köra. Liksom alla V8-drivna muskelbilar, tar Z28 också bra att ändra. Ägarna hoppas att peppa upp kraften och prestandan i deras Z28s har många alternativ som finns på eftermarknaden. Alternativen varierar nog för att passa ett brett spektrum av budgetar Du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion Electronic Specialty fordonsindustrin verktyg
Visa fler instruktioner
1

Modifiera motorn ’ s elektronik. Den 1991 Z28 är ny nog att den använder en dator för att styra tändning, gnista och bränsle som tillförs motorn. En föreställning chip kommer att kalibrera dessa inställningar så att motorn ger mer hästkrafter och vridmoment. Detta är en modifiering som ägaren normalt kan utföra själv.
2

Uppgradera avgassystemet. Detta är en av de vanligaste ändringarna som görs för att någon bil för att öka hästkrafter. Lager avgaser är oftast utformade för att vara tyst och är mindre i diameter än de skulle kunna vara. En större diameter avgassystemet blir tillbringat avgaser ur motorn snabbare, vilket gör att motorn att göra mer makt. Exhaust installation kräver generellt en hiss och speciell svetsning och skärande verktyg och bör göras av en erfaren professionell.
3

Byt lager grenrör med runda huvuden. De lager Z28 avgasgrenrör gjuts och har därför små, grova interna passager. Båda attribut hämmar luftflödet. En rörformig sidhuvud har släta inre ytor och större passager, vilka båda främjar optimalt luftflöde som avgaserna lämnar motorn, vilket resulterar i mer ström. För att installera rörformade rubriker, de stock grenrör bort från motorn. Rubrikerna installeras sedan och bultas fast i avgassystemet.
4

Installera en lättare svänghjul. Svänghjulet är en del av kopplingsenheten och är bultad till växellådan delen av motorns ’ s vevaxeln. Som sådan, ett lager, tillägger tungt svänghjul roterande massa till vevaxeln och berövar motorns effekt. En lättare svänghjul låter motorn rev snabbare, gör att det känns mer lyhörd och frigör dolda hästkrafter. En lättare svänghjul kan installeras när en ny koppling sätts in eller om motorn och växellådan är separerade av någon annan anledning.
5

Rebuild motorn med högpresterande interna komponenter. Detta är den i särklass mest kostsamma, komplicerade och tidskrävande sätt att få mer makt från en Z28. Men det är också en av de mest effektiva sätten att få stor effekt från motorn. När beståndet motorn tas bort från bilen och avskalad, är motorn ombyggd med en annan kamaxel, högre kompression kolvar och starkare hårdvara. Du kan också porta och polera huvuden och installera större ventiler. Portering är utvidgningsprocess insugsportarna för mer optimalt luftflöde, medan polering är processen att jämna ut ytan av hamnarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95421.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.