Hur du väljer rätt Topplock

Hästkrafter potential är en fråga om luftflöde och topplocket designen slutändan avgör hur mycket luft kan strömma in i eller ut ur motorns cylindrar. Därför topplocken spelar en betydligt större roll för att bestämma och motorns direkt effekt potential än någon annan enskild faktor. Dock är optimal head design inte bara om att använda hamnar storleken på Lincoln-tunneln för att öka absolut luftflöde. En bra uppsättning huvuden kommer att arbeta med intag och avgasgrenrör att bevara Luftflödet utan att offra absoluta flöde. Instruktioner
1

Välj mellan järn och huvuden aluminium. Detta mest grundläggande val kommer huvudsakligen ner till en fråga om budget, aluminium huvuden brukar kosta dubbelt så mycket som järn, men väger ungefär hälften så mycket. Det finns ingen märkbar skillnad i prestanda mellan järn och cheferna aluminium med identisk utformning, men den senare kan bidra till att göra din bil snabbare genom att ta så mycket som 80 till 100 pounds off näsan av bilen.
2

Bestäm dina absoluta makt mål att få en uppfattning om dina insugningsport flödeskrav. Intag port flöde bestämmer slutligen hur mycket luft går in i din motor. En uppsättning V-8 huvuden flödar 300 kubikfot luft per minut genom inloppsportarna kommer att leverera omkring 600 hästkrafter, oavsett om de är bultad till en 302-kubik-tums motor eller en 500-kubik-tums motor. Den enda verkliga skillnaden är att 302 kommer att behöva rev cirka 30 procent högre för att flytta samma mängd luft.
3

Jämför port flöde till port volym. I allmänhet bör du använda oavsett huvuden flyta högsta cfm förhållande till porten storlek eller volym i kubikcentimeter. Alla tillverkare kan få enorma flöde siffror genom att använda enorma port volym, men en mindre port som flödar mer luft är ett säkert tecken på överlägsen design.
4

Välj form förbränningsrum. En halvsfärisk (Hemi) kammare liknar hälften av en tennisboll, och erbjuder den minsta kompromiss där makt /termisk effektivitet avser. Men detta ger kammare formen mycket av luft /bränsle-kostnad för att gå rätt ut genom avgasventilen, minskar bränsleeffektivitet. En kilformad kammare tvingar luften att spiral nedåt in i kammaren, och erbjuder ökad effektivitet över Hemi. De flesta moderna motorer använder en "badkar" eller hjärtformade förbränningsrum som är relativt liten i storlek och använder platta "squish kuddar" på botten för att innehålla och fokusera förbränningsenergin nedåt på kolven. Dessa kammare har inte direkt effekt potential de andra två, men en väl utformad set ger bättre bränsleeffektivitet, lägre temperaturer motor och ökad detonation motstånd.
5

Välj ett huvud med antingen en centralt monterade tändstift eller en som är så nära till inloppsventilen som möjligt. Detta kommer att minska avståndet lågan måste färdas i förbränningskammaren och öka oktan tolerans och direkt makt potential.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96393.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.