Hur man uppgraderar suspensionen på en Honda SP1

Honda SP1, även känd som RC51 i USA, är en sport motorcykel med en 999-kubik-centimeter, V-twin motor. Den är utformad för högpresterande ridning, racing och bankörning. Tack vare sin racing arv och design, är mäldsuspensionen stela och saknar efterlevnaden över gropiga vägar. Installationen av ett högpresterande eftermarknaden stötdämpare ger en mjukare, mer-kompatibel och bekväm körning samtidigt leverera bättre grepp. Elka, Ohlins och Penske är exempel på tillverkare som gör eftermarknaden chocker för SP1. Saker du behöver
Motorcykel jack eller hissa
Hylsnyckel
Hylsnyckelsats
Aftermarket chock
Factory Service Manual
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Höj motorcykeln genom sin ram med en motorcykel jack. Var noga med att inte blockera den nedåtgående rörelsen av svingen.
2

Lyft upp den bakre kanterna på sätet och ta bort de två skruvarna som håller fast sitsen på ramen med en sockel. När skruvarna tas bort, lyft den bakre kanten av stolen och dra den bakåt och uppåt utanför ramen.
3

Ta bort baksätets kåpa, ta sedan bort den undre kåpan. Det finns flera fästen och klämmor som fäster kåpan och kåpa till ramen. Se servicemanualen för den exakta platsen för alla fästen. Klippen kan böjas eller brytas lätt, så inte överdrivet våld eller dra på spackling. Om det verkar fastnat, kanske clips eller bultar som du missat måste tas bort.
4

bort bromsen-slangklämma på höger sida av swing arm med en sockel. Vissa modeller kan inte ha denna klämma.
5

bort den övre och undre stötdämparinfästning bultar med en socket och skiftnyckel. Ta bort chock från motorcykeln. Gungan armen och hjulet kommer att falla så fort du tar bort antingen de bästa eller lägre chock bultar, så var beredd att hålla den och sänk det försiktigt.
6

Installera den nya chocken enligt tillverkarens anvisningar. Vissa störningar har samma form på lager delen. Andra störningar kan ha en avlägsen dämpning reservoar (en mindre behållare som ansluts till den största chocken kroppen) och kan behöva installeras med klämmor eller omslag slips längs en ram järnväg. Om chocken har en avlägsen kapsel, kommer tillverkaren tillhandahålla nödvändiga instruktioner och delar som behövs för att installera det.
7

Montera övre chock bulten och dra åt bulten till 33 foot-pounds med en momentnyckel . Lyft bakvagnen och justera den nedre shock mount med chock koppling (även känd som ett hundben). Sätt den nedre chock bulten och dra åt till 33 foot-pounds av vridmoment.
8

Montera bakre klämman bromsledningen, den undre kåpan och sätet.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86808.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.