Hur man gör en Tonneau Covers

Tonneau täcker är inte särskilt komplicerat, men de kan göra en enorm skillnad i hur en lastbil ser ut och beter. En väl utformad insynsskydd kommer att jämna en lastbil aerodynamiska profil och hålla objekt i sängen säker, och ser bra ut gör det. Pickup lastbilar kommer i alla olika längder och bredder, med flera konfigurationer möjliga för varje given chassi. Gör din egen DIY insynsskyddet är en enkel proposition, men kräver en del ganska avancerade påbyggnad skicklighet att göra rätt. Saker du behöver
Två gånger fyra tryckimpregnerat virke
undergolv konstruktionsbindemedel
Skruvar
hörnbeslag
3/4-tums tryckimpregnerat Router plywood Mössor och bits
Dual-action slipmaskin och sandpapper Glasfiber
harts och fiberglassing leveranser
Slipa ombord och sandpapper
Primer
Paint
pianogångjärnet
Barrel lås
Kabel

Visa mer instruktioner
1

Bygg en ram av 2-by-4-tums timmer runt din lastbil sängar räls, om veden platt så att den hänger över insidan av sängen, och hålla virket spola med tecknet linjer på toppen av bädden. Använd konstruktionsbindemedel att fästa kanterna på de två och fyra till varandra, och använda i hörnbeslag och skruvar för att hålla dem samman medan limmet uppsättningar.
2

Installera en två-för- fyra tvärstag i mitten av din ram, strax ovanför hjulen, limma ändarna och med hörnbeslag för att hålla den på plats. Coat toppen av din två-för-fyra ramar och tvärbalk med bygg lim, och försiktigt lägga en bit av 3/4-tums plywood ovanpå ramen. Kör ett antal 1-tums försänkta skruvar in i träet för att fästa den på ramen.
3

Ta bort insynsskyddet från din lastbil och ta det någonstans att du kan arbeta på det med routern. Vänd på insynsskydd över så ramen vänd uppåt. Montera ett 45-graders fräs bit in i routern och ställa in routern guide för att skära en 3/4-tums djup avfasning. Kör routern ner den yttre kanten av en av dina långa två och fyror, skära hörnet av för att göra plats för din gångjärn. Den koniska måste vara lite större än gångjärnet för att lämna utrymme för glasfiber.
4

Vänd insynsskyddet bakåt över. Återställ routern guiden att klippa en tum djupt. Använd en cirkelsåg för att beskära kanterna av av plywood, om den skjuter förbi ram, en perfekt rak kant är avgörande här, så ta din tid
5

Kör routern hela vägen runt. kanterna på insynsskyddet för att skapa ett snyggt avfasad kant. Du kan också överväga att skära i ett fåtal grunda, längsgående spår i toppen av den övre delen av luckan för dekorativa ändamål och för att kanalisera vatten bort av locket.
6

Montera några 180-slippapper för att en dubbelverkande slipmaskin och sand hela insynsskyddet att så smidigt som du kan få det. Följ upp med 500-slippapper.
7

Blanda upp några glasfiberharts enligt förpackningens anvisningar, och tunna det ned något med lite aceton. Applicera glasfiber harts och glas väv till insynsskyddet topp, sidor och botten att helt försegla den. Låt den att ställa in och tillämpa en andra och tredje skikt av harts och glasfiber för att bilda ett skyddande skal omkring trämaterialet. Om du inte redan vet hur man arbetar glasfiber, sedan ta hjälp av någon som gör.
8

Jämna glasfiber helt slät med en 3-fot långa slipning ombord och 180-grit, 500-grit och 1000-grit sandpapper. Från och med nu är det standard kaross grejer, tillämpas kroppen filler, sand den platt, tillämpa gap-fyllnadsgrundfärg, få den mjuk och måla insynsskydd. Du kan överväga beläggning botten av tonneau med flaket beläggning för estetik och ljuddämpning.
9

Skruv piano gångjärn till botten av insynsskyddet, fäst sedan pianogångjärnet till sidan av din säng. Applicera lite självhäftande, skum-core weatherstripping till toppen av sängen skenor. Vid denna punkt, kan du välja att borra ett hål i toppen av insynsskyddet och genom sängens att installera ett fat-typ säkerhetslås. Installera en plastbelagd kabel inuti insynsskyddet för att ansluta den till sänggrind och hålla locket från floppa hela vägen öppen och slår sidan av din lastbil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83156.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.