Fördelarna med aluminium Heads Över Gjutjärn

Den typ av topplocket som du har i din motor kan betyda en hel del när du mäter prestanda. Gjutjärn och aluminium är två av de material som dessa huvuden är gjorda av, och det finns debatt bland bilentusiaster om vilket är bättre. Medan alla har sina fördelar, har aluminium vissa specifika, starka fördelar. Vikt

Aluminium är ett lättare material än gjutjärn, och när man betänker att massan av topplocket är densamma i båda fallen, är aluminium huvuden kommer att bli mycket lättare i vikt. Detta kan vara ett litet avdrag, men när du funderar på att försöka få så mycket fart och kraft som möjligt ur ett fordon, är all den vikt du kan ta bort viktiga.
Temperatur Hållbarhet

Aluminium är kanske inte så strukturellt starkt som gjutjärn är, men när det kommer till temperaturförändringar, kan aluminium Kavla med slag. Gjutjärn är benägen att spricka, och det anses vara ett sprött material jämfört med aluminium. När du är inne i en motor där temperaturen kan ändras mycket snabbt, det är en viktig faktor.
Tillverkning

aluminium topplock kan bearbetas, vilket ger dem förmågan att göras till mycket krävande specifikationer. Dessutom betyder det att de kan ändras och ändras av dessa med rätt verktygsmaskiner. Gjutjärn måste gjutas i en form, och det är ett mycket svårare material att förändra sig och förändras i ett hem verkstad än aluminium.
Reparation

aluminiumcylinder huvuden är lättare att reparera och billigare att köpa. Det finns argument som nämns på hemsidan DifferenceBetween.net som contend gjutjärn huvuden kommer att bestå längre och så att de inte behöver bytas så ofta som aluminium huvuden, men det är fortfarande ett hårdare jobb ersätter gjutjärn än det ersätter aluminium huvuden . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86883.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.