Hur man installerar rostfritt Bromsledningar på en gata Rod

Flätade stål bromsledningar ger en gata stav en kvalitet färdiga titt under vagnen, även om du kan vara den enda som vet det. Efter att förbättra hastigheten och kraften i fordonet och uppgradering hantering, rostfria bromsledningar förbättrar bromsen känns med en fastare bromspedal. Rostfria linjer Böj inte och expandera så mycket som gummi bromsslangar, vilket gör bromsvätska att upprätthålla en mer konstant tryck. Processen att installera rostfria linjer stål broms varierar beroende på den aktuella bilen, men är en relativt enkel procedur. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Linje skiftnycklar
Broms Rags renare
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna för alla fyra hjulen. Lyft bilen med en domkraft och stödja den på pallbockar. Lyft ett hörn i taget tills alla fyra hörn stöds. Avsluta ta bort muttrarna och hjulen.
2

Leta bromsledningarna. En ände slutar vid bromsoket på hjulet och de övriga trådarna änden i hårda linje som kommer från broms huvudcylinder. Spraya broms renare på bromsledningen och närliggande delar och sedan torka så de är fria från smuts och olja.
3

Släpp hårdvara som fäster bromsledningen till bromsok med en linje skiftnyckel. Linjen kan träs höger i bromsoket eller den kan fästas med en Banjokoppling som måste lossas och avlägsnas med en skiftnyckel. Det kan finnas en låsmutter som spänner mot muttern i änden av bromsledningen som måste lossas också.
4

Lossa bromsledningen från bromsoket. Bromsvätska kommer att spilla ut, så torka av den med en trasa och se till att inget av vätskan kommer i kontakt med färg, eftersom det kommer att äta färgen bort. Lossa bromsledningen vid den motsatta änden på samma sätt.
5

Torka av bromsok och slutet av den hårda linjen där bromsledningen installeras med broms renare och en trasa.

6

Träd den nya rostfria bromsledningen på bromsoket, se till att den inte är installerad krokig. Trä den motsatta änden av bromsen linan på den hårda linje. Dra åt hårdvara i båda ändar med linjen skiftnyckel. Dra åt låsmuttern mot muttern i slutet av bromsledningen.
7

Upprepa ovanstående process för de återstående hörn av fordonet. Den bakre delen av fordonet får bara använda en flätad rad stål broms som matas in i hårda linjer som sedan går till bromsoket. Konsultera en verkstadshandbok på ditt specifika fabrikat och modell för detaljerad vägbeskrivning.
8

Lufta bromsarna enligt tillverkarens rekommendationer. Fäst ena änden av en slang till avluftningsventilen på bromsoket och dränka den andra änden av slangen i en behållare med bromsvätska. Har någon pumpa bromsarna tills det inte finns några luftbubblor och dra åt avluftningsventil. Upprepa för alla fyra hörnen av fordonet tills pedalen känns fast. Kontrollera alla bromsslangar för läckor. Sätt tillbaka hjulen och sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96362.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.