Hur man bygger en luftbränsleförhållandet Meter

sen modell bensindrivna fordon är utrustade med en syresensor i avgassystemet. Denna sensor alstrar en signal i form av en DC-spänning som sträcker sig från noll volt till en volt. Utbudet motsvarar respektive med hur mager eller rik luft-bränsle-förhållandet är. En rik luftbränsleförhållandet indikerar en stor mängd bensin i avgaserna som inte brinna. Om du tävlar din bil och införa lustgas injektioner i intaget, då du kommer att ha en väg för att övervaka denna verksamhet. Av denna anledning behöver du ett luftbränsleförhållande mätare för instrumentbrädan. Saker du behöver
18-polig sockel
Prototyping kretskort Sida 2 10 kohm potentiometrar
LM340 spänningsregulator
LM3914 LED prick /bar bildskärmsdrivrutin
Lödkolv
Wire strippor
10-LED display
22 AWG solidtråd
20-polig sockel
Rosin core löda
Flytande eltejp
eltejp
Visa fler instruktioner

1

in en 18 pin-socket i prototyping kretskortet. Välj en plats som lämnar några tomma utrymmen från hörnet av brädet. Använd ett lod och lödkolv för att fästa den på spåren kretskort.
2

Löd 2 10 kohm potentiometrar på kretskortet. Välj platser för var och en som plats varje stift minst tre utrymmen från den 18-poliga uttaget och minst ett utrymme från varandra.
3

Lägg en LM340 spänningsregulator. Välj en plats som kommer att försäkra att varje stift är minst tre utrymmen från den 18-poliga uttaget. Löd denna komponent på plats.
4

in en LM3914 in den 18-poliga uttaget. Granska databladet för LM3914 att lokalisera stift 1 och plugg chipet i slutet av uttaget med "U" formas till det.
5

Review datablad för alla komponenter på kretskort. Var säker på att du vet stiftsignalerna för alla enheter.
6

Gör jordanslutningar på prototyper ombord. Använd avbitare för att klippa längder av tråd som är tillräckligt långa för att ansluta mellan lämpliga komponenter. Ta en halv centimeter av isoleringen från varje ände med kabelskalaren. Du måste ansluta marken stift LM340 till stift 2, 4 och 8 i LM3914. Löda tråd bitar i dessa respektive platser.
7

Slutför strömanslutningarna. Klipp, band och löda bitar av tråd mellan den utgående stift LM340 och stift 3 och 9 i LM3914.
8

Anslut potentiometrarna. Löd en tråd bit mellan stift 1 på första potentiometer och stift 6 i LM3914. Anslut stift 2 av samma potentiometern till stift 1 hos den andra potentiometern och stift 7 på den LM3914. Anslut stift 2 på den andra potentiometern till utgången stift LM340.
9

Klipp trådarna för en 10-LED-display. Använd avbitare för att klippa 20 längder AWG 22 solid tråd som är tillräckligt långa för skärmen att nå kretskortet. Displayen kommer att vara separata så kretskortet kan döljas där bekvämt. Förbered dessa trådar för lödning genom att ta bort en halv centimeter av isoleringen från varje tråd ände med kabelskalaren.
10

Löd ledningar mellan kretskortet och en 20-polig sockel. En rad av de 20-pin uttag kommer att vara för elanslutningar från utgången stift LM340. Den andra raden av stift ansluter till utgångarna på LM3914 i följd. Måla flytande eltejp över lödningar till 20-pin uttag för att förhindra kortslutning.
11

Skapa ett kabelnät. Bundle de kablar som leder från kretskortet till displayen. Använd minst tre delar av elektrisk tejp som är tillräckligt långa för att tätt omsluta trådknippet två till tre gånger. Strategiskt placera dessa så att de är jämnt fördelade utan att införa stress lödningar.
12

Skapa bestämmelser för att ansluta till kretskortet till fordonet. Klipp, band och löda en längd av tråd tillräckligt lång för att nå en anslutning till bilens 12-volts elsystem och annan tillräckligt länge för att ansluta till lambdasonden.
13

Anslut 10-LED bar i den 20-poliga uttaget. Granska alla datablad eller pinout informationen som medföljer din 10-LED bar för att vara säker på att den är ordentligt isatt. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87606.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.