Hur man byter radion i en 2008 Toyota Corolla CE

Den 2008 Toyota Corolla CE säljs med en inbyggd radio som är bultad till instrumentbrädan istället monteras med fjäderklämmor. På grund av detta kan avlägsna radion vara svårare än det är med de flesta fordon. Montering av ny stereo kommer att kräva en speciell montering hylsa som är utformad för Corolla och liknande fordon. Hylsan kan köpas på de flesta bilstereo eller bildelar butiker och bör utformas för både fordonet och den valda radion. Saker du behöver
Standard skruvmejsel
Hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Park Corolla på en plan, vågrät yta och dra åt parkeringsbromsen.
Sida 2

Vrid tändningsnyckeln ett klick framåt så att fordonet kan få effekt, men är inte igång. Flytta växelreglaget till botten, vrid tillbaka nyckeln till "Off".
3

Bänd plasten som omger växelspaken bort med vanlig skruvmejsel. Det finns två clips på varje sida som kommer att behöva släppas.
4

Dra ut på luftkonditioneringen vredet och vrid det medsols för att skruva det. Dra på botten av plast instrumentpanelen trim att ta bort den.
5

Ta bort de fyra skruvarna som håller stereon fäste på plats. Det kommer att finnas två på varje sida av stereon. Ta inte bort skruven i mitten av stereon, bara fyra på sidorna.
6

Lyft stereo från botten och skjut den framåt tills den sträcker sig ut ur instrumentbrädan tillräckligt långt för att få ett bra grepp om den. Dra stereo ur instrumentbrädan.
7

Pressa sidorna av klämman som håller kablaget på plats och dra för att koppla ur ledningarna.
8

Installera den nya stereons fästen och beslag enligt instruktionerna som följer med det. Vanligtvis kommer den nya monteringsverktyg montera de fyra skruvarna som togs bort från den gamla stereon, men det kan vara olika beroende på tillverkare.
9

Dra Corolla kabelstam från instrumentbrädan och plugg in den nya stereons ledningar. Skjut in den nya stereon i fästet och fäst den enligt Monteringskonsolen anvisningar.
10

ihop streck och shifter panel i omvänd ordning den togs isär.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84562.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.