ARB Bumper Instruktioner

En ARB stötfångaren kan installeras på vissa fordon, till exempel en Toyota 4runner eller Tacoma, som har en främre ram järnväg. De främre ramskenor används för att fästa stötfångaren vid ramen. Denna typ av stötfångaren kan också utrustas med en vinsch. Däremot måste du ha rätt verktyg och utrustning som krävs för att slutföra installationen av ett ARB stötfångaren på bilen. Saker du behöver
ARB stötfångare monteringssats
Bil jack
Jack står
Hylsnyckel
Tigersåg
Vinkelslip
Borrmaskin
Borrspetsar

Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framsidan av fordonet upp från marken med hjälp av domkraft. Ställ en pallbock under ramen bakom framhjulen. Sänk bilen på pallbockar.
2

Leta skruvarna som används för att säkra befintliga stötfångaren vid ramen. Ta bort dessa bultar med hylsnyckel. Två bultar i fronten och mitten av stötfångaren och ytterligare två bultar finns på framsidan av varje däck, i hjulhuset.
3

Demontera skruvarna som används för att säkra bogserkroken, bind ner och burkarna krossa till ramen. Ta dessa bort och ställ dem åt sidan. Detta kommer att utsätta plattan ramskena.
4

Separera tallrik ram järnväg från rambalk med hjälp av tigersåg eller slipning av svetsarna med vinkelslip. Ta bort eventuella grader eller skarpa kanter från rambalkar med vinkelslip.
5

Sätt absorbenterna ARB effekterna i ramen skenan. Smörj ändarna av slagdämpare så de kommer att glida lätt in i ramlisten.
6

Ställ dragkrok och bind ner tillbaka på plats och dra åt bultarna för att fästa dem på ramen. Använd bult och brickor som ingår i monteringssatsen för att fästa slipsen ner till ramen.
7

Borra ett ½-tums hål i botten av rambalk med borrmaskin och en ½-tums borr. Sätt ett ½-tums bult ur monteringssatsen i hålet du borrade i ramen järnväg.
8

Passa monteringshålen på plattorna för ARB stötfångare med bulthålen som finns på insidan av slagdämpare. Sätt i bultarna i hålen och dra åt med hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96345.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.