Turbo Specifikationer för en IHI TD04L

Först, för att klara upp en punkt gemensam förvirring: den TD04 och TD04L turbo är en MHI, som står för Mitsubishi Heavy Industries. IHI är en separat turbo tillverkare som inte producerade den TD04L bostäder, men har företett ett antal andra, liknande turbos som kan användas i stället för TD04L. Oavsett, är det TD04 en av MHI: s mest populära turboladdare, som finns i ett antal varianter på flera olika fordon. Den TD04L är en av dessa variationer. Ansökningar

De två vanligaste applikationer för TD04L var Dodge Stealth /Mitsubishi 3000GT och Dodge Neon SRT-4. Subaru använde också en variation av TD04L i stället för standarden TD05, den mindre TD04L inte producera så mycket top-end hästkrafter som sin större motsvarighet, men dess snabba-spooling karaktär gjorde TD04L utrustade Impreza WRXs köra mer som en naturligt aspirerade bil än en turbo-förstärkt rida. Addera Mitsubishi Klassificering

Mitsubishis turbo klassificeringssystem kan vara lite förvirrande, men det är ganska enkelt när du får grunderna ner. "TD04" utgör bara en del av den turbo fullständiga beteckning, turbon fullständiga namn kan vara TD04-13G eller TD04-15T. Den första serien av siffror och bokstäver - TD04 - utse turbinhuset /hjuliga design och diameter, den andra serien - representerar kompressorhuset /hjuliga design och diameter - 13G eller 15T. I MHI systemet, bokstäver utse vanligtvis ett visst mönster och siffror utse en storlek. Till exempel använder ett TD04 samma grundkonstruktion som en TD05, men är lite mindre. En 15G kompressorhjul /bostäder är ungefär samma storlek som ett 15T, men använder en annan design.
Turbo specifikation

TD04L avviker från normen TD04 endast genom att dess exducer är ca 0,15 tum större i diameter. En kompressor och turbinhjul har två grundläggande diametermätningar, induceraren - där luften går in - och exducer - där luften går ut. I ett avgas turbinhjulet, går luft in genom den större diameterdelen och snurrar ut genom den mindre diametern. En kompressor hjulet är det tvärtom. Den TD04L använder ett turbinhjul med en 1,86-tums inducerare och en 1,62-tums exducer, upp från TD04: s 1,57-tums exducer.
Kompressor Trims

ett avgassystem bostäder storlek och design är bara halva ekvationen, spelar en stor roll för hur snabbt turbon spolar upp och den maximala förmåga rpm, men har lite att göra med hur mycket luft turbon kan faktiskt pumpa. Kompressorn storlek och utformning avgör hur mycket luft turbon kan pumpa och i slutändan hur mycket laddtryck den kan producera. Den TD04L turbo kom med kompressorhuset /navkapslar inklusive 09B (US-Sprec Mitsubishi 3000GT VR-4/Dodge Stealth) 13T (Subaru WRX), 13G (japansk-spec 3000GT VR-4) 16T (Volvo), 18T (Saab) , 19T och 17G (Subaru WRX).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96278.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.