Hur lägger jag till tändkablarna på en 352 Ford Med en Unilite distributör?

Ford 352 var en big-block motor tillverkas i slutet av 1950-talet genom mitten av 1960-talet. Motorn var ursprungligen utrustad med en mekaniskt driven distributör som hade en uppsättning antändningspunkter under fördelarlocket. Bortsett från att vara opålitliga, krävs de punkter periodiskt utbyte. Mallory Ignition ger ett modernt elektroniskt styrd distributör för 352 under "Unilite" varumärke. Installera tändkablarna är en enkel uppgift när motorn tändföljd och varje cylinder numerisk uppdrag bestäms. Instruktioner
1

Record numret som tilldelats var och en av motorns cylindrar. Från och med passagerarsidan av motorn, från framsidan till baksidan, är cylinder nummer ett, två, tre och fyra. På passagerarsidan av motorn, från framsidan till baksidan, är cylinder nummer fem, sex, sju och åtta.
2

Observera motorns tändföljd. Tändningsföljden: den ordning i vilken varje tändstift mottar sin gnista från distributören. Placeringen av trådarna tändstiftet på fördelarlocket måste matcha denna tändföljd. Den tändföljd för 352 är följande: ett, fem, fyra, två, sex, tre, sju och åtta. Varje siffra representerar nummer som tilldelas varje cylinder som ligger i steget ovan. Addera 3

Anslut ena änden av en tändkabeln på cylinder nummer tändstift, vilket tändstiftet vid framsidan av passagerarens sida av motorn.
4

Anslut den andra änden av tändstiftet kabeln på vilken port som helst på toppen av fördelarlocket.
5

Tilldela de återstående tändorder nummer till de återstående portarna på toppen av fördelarlocket. Rotorn under fördelarlocket roterar i moturs riktning på 352. Eftersom det tändföljd visar att cylinder nummer fem bränder efter cylindern en, hamnen bredvid nummer ett tändstift tråd installeras i ovanstående steg, när du flyttar i en moturs riktning, är tändstiftet wire port för cylinder nummer fem. Inflyttning i moturs riktning från hamnen för cylinder nummer fem, är tändstiftet portar för cylinder nummer fyra, två, sex, tre, sju och åtta.
6

Montera de återstående tändkablarna på respektive inlägg på fördelarlocket och på lämpliga tändstift. Till exempel, om ett tändstift tråd installeras på antalet fem porten på fördelarlocket, installera den motsatta änden av tråden på tändstiftet av antalet fem cylindern, är vilken tändstiftet vid framför föraren sidan av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87111.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.