Hur man installerar en eftermarknad varvräknare på en 1995 Mustang

Fabriken varvräknare i din 1995 Mustang kan vara av med flera hundra varv per minut. Under normal användning som en pendlare bil, är varvräknare riktighet inte kritisk. Men om du är som många Mustang entusiaster och regelbundet pressa din motorn till extrema delarna av varvtalsregistret, är en noggrann varvräknare kritisk. Övervarvning av motorn, även några hundra varv per minut, kan lätt resultera i en mycket dyr Papperspress och en pinsam bogsera laddning. Skydda din motor och din stolthet genom att uppgradera till en eftermarknad varvräknare. Saker du behöver
Wire skarvar
Crimpers
Kopplingsschema
Varvräknare
Visa fler instruktioner
1

Montera varvräknaren bostäder och fäste. Sitt varvräknaren ovanpå rattstången, mellan ratten och instrumentpanelen, eller ovanpå instrumentbrädan pad och fäst det med hjälp av klämmor eller skruvar medföljer varvräknare.
2

Feed ledningarna ner rattstången och använder band zip för att fästa kablarna till rattstången på flera ställen. Kombiinstrumentet bezel kan tas bort för att ge ytterligare genom att ta bort de två små skruvarna som fäster den på instrumentbrädan. 3

Sänk tilt
hela vägen ner och dra ut på ramen , knäppa loss den från kombiinstrumentet. Sitt i förarsätet, som du skulle göra om du körde, och rotera varvräknare ansiktet så att det är lätt ses av föraren. Dra åt pivot skruven för att låsa varvräknaren på plats.
4

Skär ett litet hål i rattstången sigill på brandväggen med hjälp av en vass kniv. Skjut de svarta och gröna trådar från varvräknarkablaget genom brandväggen i motorrummet. Från under huven, Dra ledningarna genom att lämna en liten mängd slack i kablarna för att förhindra skador på kopplingar i varvräknaren. Kör ledningar upp brandväggen och zip-knyta den till den viktigaste ledningsnätet.
5

Fäst den gröna kabeln till den svarta och gula ledningen i tändspolen elektriska kontakten med tråd skarvar. Fäst den svarta kabeln till en bra jordpunkt som jordningsband på brandväggen.
6

fast den röda ström-ledningar från varvräknaren till terminalen i hålrummet "3" i under-streck säkringsblock . Fäst den vita kabeln från varvräknaren till säkringen finns i hålrummet "13" i under-streck säkringsblock. Fäst den blå kabeln från varvräknare till momentan brytare i trans-bromsknappen om din Mustang har utrustats med ett trans-broms för racing. Anslut varvräknarkablaget kabelnätskontakt
7

till varvräknare . Vrid nyckeln till "On" position och program varvräknaren enligt monteringsanvisningen som medföljer instrumentet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84216.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.