Hur man installerar Turbo på icke Turbo Bilar

I stället för att bygga värme utan mycket nytta, installera turbo på nonturbo bilar för att se de bästa topp hästkrafter vinster för pengarna. Folk som älskar att bygga sin egen prestation bil eller lastbil spendera miljarder på uppgraderingar för att öka hästkrafter i sina egna personliga fordon. Några av dessa produkter måste användas i kombination med andra för att få mest vinst, vilket gör dem dyrare. Äldre fordon kan utrustas med ny teknik som gör dem att gå snabbare och kostar mindre. En av de största vinsterna i prestanda för kostnaden för förbättringen är turbo och överladdade hästkrafter. Saker du behöver
Turbo INSTALLATIONSSATS
Turbo avgassystem header
Intercooler
Hylsnyckelsatser (öppen och sluten) katalog 1/4-tums och 1/2-tums Ratchet enheter
1/4-tums och 1/2-tums enhet socket som
Spetstång
Skruvmejsel
Borr och bits
Tap och hantera
rakblad remmar
Slips
Elektrisk tejp (krympfilm) katalog Scrub pad (grön)
Visa fler instruktioner
1

Använd en 5-tons hydraulisk domkraft och fyra pallbockar för att lyfta och stödja fordonet från marken i minst 18 inches i rocker paneler. Lyft ena änden ovanför önskad höjd några inches och placera en bil pallbock under ramen järnväg. Sänk vikten på ena änden av bilen på två står sedan flytta till andra änden och upprepa lyftning och sänkning på stöd förfarande. Alltid bibehålla en hållning när man stöder ett fordon på bil pallbockar.
2

Lossa och ta bort utrustning som är placerad i utrymmet den nya turbo kommer att placeras. Luftkonditioneringar, generatorer, makt pumpar styrning och remskivor måste flyttas från fabriken eller uppgradering plats till en annan. Slangar och ledningar måste omdirigeras för turbo så att den passar och ser bra ut när den är installerad. Hantera nya uppdrag genom att rita en karta över de nya platser och få dem redo när turbon är installerat.
3

Installera en turbo intercooler i nonturbo bilar först. Fläktade intercooler tankar kommer att fästa på framsidan, baksidan, längst ned eller under befintliga radiatorer tanken. Använda befintliga fästen för att hålla intercoolern levereras med ett stort utbud av frisk luft. Cool, täta luften som kanaliseras in i turbon kommer att resultera i den bästa turbo prestanda.
4

Mount high-flow filter på tillförselrören som kommer in i laddluftkylaren. Placering av rören ska vara i fri luftvägarna. Air dammen teknik kan rikta luft in intercooler intag för att förbättra intercoolern prestandan ännu mer. Icke-intercooler turboaggregat riskerar överhettning och skada kompressorn hjulet inuti huset.
5

bort huvudet fabriken avgaser och alla Y-rör som innehåller katalysator (er). Applicera ett lager av penetrerande olja på gamla avgaser rördelar för upp till 24 timmar före borttagning. Lossa varje mutter och bult. Fortsätt att lossa alla bultar i ett set innan du tar bort helt. Först efter att bryta varje mutter löst bör de tas bort en efter en. Cross-mönster borttagning rekommenderas att jämnt frigöra byggt upp trycket som är säkrade under dessa fästen.
6

Rengör avgasporten ytan med hjälp av en rakkniv och grönt skurnylon för att ta bort den gamla packningen och sealer utan skada ytan. Placera turbo packning avgas header över huvudet dubbar och säte turbo avgas sidhuvudet på toppen av packningen. Trä header bultar under varje bult och dra åt. Använd en 1/2-tums Spärrdriv och header bolt socket för att dra huvudet jämnt upp till 65 Ib tryck. Kontrollera igen bultarna igen och dra åt till 70 Ib vridmoment trycket.
7

Montera den nya turbon på avgas sidhuvudet utlopp vid basen av turbo. Fyra turbo dubbar måste dras åt till sätet och säkra turbo på sidhuvudet utlopp. Packning och nongasket turbo platser finns, och sätt i en turbo packning tillfrågad av tillverkaren. Turbon bultar kan vara mycket svåra att nå på en ombyggnad, och tiden bör vidtas för att vara säker på att varje bult fästs minst 50 Ib vridmoment trycket.
8

Konstruera turbo stuprör för att passa den befintliga avgassystemet med alla katalysatorer ingår. Säkra toppen av det främre röret till turbo avgasutloppet och få den svetsas in i resten av avgaserna. Sällan hittar du ett stuprör som lätt passar till befintliga flänsar. Leta efter och hitta det bästa alternativet till detta problem genom att vara redo att binda turbon ner röret i nuvarande avgas slangen.
9

Anslut linjen oljeleveranser till turbo från fabriken olja belägen stickkontakten på motorblocket nedanför huvudet. Använd en flätad AN monterad oljeledningen och anslut den andra änden till oljeförsörjningen porten på turbo huset. Använd rätt fast nyckel för att ta bort motorn plugg och fäst beslaget oljeförsörjning på plats.
10

Skapa en olje montering returledning på ytan av den främre sidan av transmissionen pannan vid sump pump. Borra och gänga trådar i pannan för att säkra kopplingen oljeretur i oljetråget. Håll metallspån från att komma in i oljetråget till varje pris. Magneter och korrekta procedurer borrning kommer att bidra till att förhindra förlust av metallspån i oljetråget. Kör oljereturledningen ner från turbon till oljetråget.
11

Route en vakuumslang från fabriken linjer vakuum och ansluter till turbo wastegate ventil. Denna ventil skyddar turbon från overboosting och används också som en inkörsport för turbo boost mätare för att få det uppsving läsning. Använd T skarvar för att ansluta ventilen wastegate och turbo boost avsändaren till fabriken linjer vakuum. Montera Laddtrycksmätare framför förarsätet och tråd till den befintliga inredningen ljus dimmer för användning nattetid.
12

Anslut turbo friskluftsintaget till intercoolern med en skruvmejsel och slangklämmor . Justera storleken på rören intercooler luften med hjälp av en rakkniv eller extra flexibelt gummi och slangklämmor för att lägga till fler armbågar för en korrekt passform. Anslut turbo utlopp boost luft med slangen boost luft eller slang kopplad till motorns intag grenrör spjällhus. Återigen, kommer användningen av slangklämmor och flexibla material bistå vid montering av dessa delar.
13

Införa extra drivmedel vid bränslefiltret nära bensintanken. Använd bränsleledningen T är att serva den nya bränslepumpens lagt tryck bränsleledningen. Koppla någon extra pump till befintliga fabriken pumpar leverera rätt energi för driften. Extra bränsle tillförsel kommer att kräva en bränsleregulator för att mäta den kombinerade bränsle trycket i ledningen. Leta regulatorn på en konsol fastskruvad i ett hjulhus av brandväggen.
14

Anslut extra komponenter för att slutföra installationen. Fäst och säkra alla pumpar och skivor som behövs för fabriken utrustning och wrap med bälten. Anslut ett batteri till systemet och starta bilen. Justera turbo för föredragna £ 8 av lyft för bästa resultat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/94952.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.