Hur man gör min Freestar snabbare med fler hästkrafter

Den Freestar är en fullstor minibuss producerad och designad av Ford 2004-2007. Det erbjöds med två motoralternativ, en 3.9L V6 gör 192 hästkrafter eller en 4.2L V6 gör 201 hästkrafter. Även om Freestar inte var utformad som en högpresterande fordon, det finns ett större antal hästkrafter och prestanda öka eftermarknaden delar kan det, främst på grund av FREESTAR motorerna delas av Ford Mustang. Instruktioner
1

Byt Ford chip motorstyrning med en eftermarknad, resultatorienterade styrning chip. Motorn kontroll chip är ansvarig för att övervaka och hantera driften av det elektroniska insprutningssystemet, vilket i sin tur styr mängden bränsle som kommer in i brännbara luft /bränsleblandning inuti motorn. På fordon som Freestar, som är utformad för ekonomi och komfort snarare än prestanda, är fabriken motorstyrning chip mycket restriktivt. Installera en resultatorienterad chip motorstyrning kommer att orsaka din Freestar att vara mer aggressiva i sin bränsleförbrukning, vilket kan minska bränsleförbrukningen utan ökar hästkrafter, acceleration och toppfart.
2

Byt Ford kall luftintaget med en eftermarknad, resultatorienterade kall luft intag. Den kalla luftintaget är ansvarig för den andra hälften av luft /bränsleblandningen, luften. Resultatorienterade kallt luftintag tar upp mer luft och kyla denna luft mer effektivt, vilket ökar förbränningsmotor. Detta i sin tur ökar den totala prestandan för din bil, inklusive förbättrad acceleration och hästkrafter. Den enda nackdelen med att installera en resultatinriktad kall luft intag är en liten ökning i motorljud som vissa ägare rapporterar vara omärklig.
3

Byt Ford avgassystemet med en eftermarknad, prestanda -orienterade avgassystem. Resultatorienterade avgassystem minskar mottryck vid acceleration, vilket gör att varm luft att lämna motorrummet mer fritt, vilket resulterar i en betydande ökning till effekt och prestanda. Men denna makt med priset av kraftigt ökade motorbuller och CO2-utsläpp. Faktum är att vissa stater förbjuda montering av eftermarknaden avgassystem för dessa varierar skäl, så se till att kontrollera dina lokala lagar för att säkerställa att du inte tillfälligtvis gör din Freestar olagligt för gatbruk.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96031.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.