De bästa sätten att sänka ett Fjädring bladfjädrar

Bladfjädrar, även känd som vagn fjädrar eller fjädrar varukorg, är bland det enklaste av fjädring typer, men ta inte det betyda att det finns något fjärrstyra enkelt om hur de fungerar. Faktum betyder bladfjädern design enkelhet att varje del av det måste utföra ett antal uppgifter samtidigt. Ändra någon aspekt av fjädringsgeometri kan och kommer att ha oavsedda bieffekter. Vända axeln

Vända axeln är den snabbaste och minst komplicerade sättet att ändra en över-hängande axel till en under-slung konfiguration. Många fordon använda över-Förslingat bladfjädrar, vilket innebär att bladfjädern sitter på toppen av axeln. En "flip-kit" gör att du kan flytta axeln så att den sitter på toppen av bladfjädern. Detta är det enklaste sättet att få en fyra-till sju-tums droppe utan några större ändringar eller dynamiska nackdelar. Detta förutsätter att du har chassit klartecken för en droppe som extrem och att bilen inte kom med i-Förslingat axlar från fabriken.
Sänkning Blocks

Ordet "bästa" kan betyda olika saker för olika människor. Om du har under-slung axlar och likställa "bästa" med "billigast" eller "snabbaste" och sedan titta på en uppsättning sänka block. Sänkning block är distanser som passar mellan den övre delen av bladfjädern och botten av axeln, de installerar i minuter per sida, om du har en mutterdragare, och de kräver inte svetsning eller tillverkning. Nackdelen är att flytta axlarna längre bort från fjäderpaketet kan orsaka fjädrarna att vrida in en S-form i stället för att böja rakt upp och ner. Detta kan leda till drastiska förändringar i axeln vinkel (pinionvinkel) och axel hop, vilket är skadligt för dragkraft och hantering.
Flatter Springs | Boka

Tillverkarna producerar bladfjädrar med en viss mängd av nedåt-vända båge byggd i. Detta båge tillåter bladfjädern för att absorbera stötar utan att vända eller arching uppåt. Bladfjädrar med lite mindre båge kommer att sänka bilen, men du måste använda styvare fjädrar för att minska oddsen för inversion. Detta kan inte vara en dålig sak om du sänker bilen för bättre hantering, men det kommer säkert att göra rida lite tuffare. Addera Flyttning av Mounts

Flyttning våren och bygel fästen är förmodligen det bästa sättet att sänka din bil och samtidigt bibehålla eller öka komforten stock rida och hantering. Beroende på din specifika chassi och våren konfiguration, skulle detta innebära lite mer än att borra en ny uppsättning av hål genom ramen för våren och schackel genomgående bultar. Det värsta scenariot är att du kan behöva till hack ramen för att rensa våren eller bojor, och du kan behöva för att konstruera en ny uppsättning länkplattorna att få rätt vinkel. För att bestämma schackel vinkel och lämpliga fästpunkter, dra en tänkt linje från den bakre fjädern ögat på framsidan. Bygeln måste sitta vid en 90-graders vinkel mot denna linje när det belastas med vikten av fordonet, och linjen själv behöver att peka direkt på transmissionens utgångsaxel. En fördel med att använda denna metod är att du kan höja bilens roll-centrum en liten, vilket minskar effekten av krängning på bilens hantering.
Combination Approach

Det bästa sättet för din ansökan kan vara en kombination av ovanstående. Var inte rädd för att använda plattare fjädrar om ditt fordon blir aldrig någonstans nära inversion under de mest extrema förhållanden, likaså, sänka block är acceptabla så länge du håller dem under 1-1/2 inches eller så. Du kanske bara har tillräckligt med ram clearance att sänka din bil med en tum med flytten metoden men det är en tum mer båge du får behålla i fjädrarna. Det är en balansgång, så väga dina alternativ noga och lita inte på någon av dem för en massiv nedgång i markfrigången på bekostnad av fordonsdynamik eller säkerhet. Det är mycket bättre för dig att göra fyra eller fem mindre förändringar än en eller två mycket stora.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86068.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.