Hur öka hästkrafter på en 300ZX Twin Turbo

Den 300ZX är en två-dörrars bakhjulsdrift sportbil producerad och designad av Nissan. Det fanns 1983-2000 i Japan, men den amerikanska versionen var begränsad till 1984 och 1996. Den 300ZX kom i två olika modeller, NA, eller sugmotor, och TT, eller twin-turbo. Den 300ZX TT presenterade ett par turboaggregat ger forcerad induktion till den redan kraftfulla 3,0-liters V6 Nissan motor, öka maskinen till 300 hästkrafter och 283 Nm i vridmoment. Motorn kan göras ännu mer kraftfull via eftermarknaden modifieringar. Saker du behöver
Automotive verktyg
Visa fler instruktioner
1

köpa och installera en prestation eftermarknaden kall-luft-intag för att ersätta beståndet 300ZX luftintag systemet . Kall-luftintag system är en populär eftermarknaden uppgradering på grund av deras relativt låga kostnad, vanligtvis $ 100 till $ 200, och lättheten att installera dem. De ger en effektökning på ca 18 hästkrafter enligt dyno testning, med små variationer på ett fåtal hästkrafter mellan varumärken. De ökar makten genom att suga in mer luft och kyla det mer effektivt. Kall-luft-intag system kan öka något motorljud, men denna skillnad är knappt märkbar för de flesta förare.
2

köpa och installera en prestanda eftermarknaden avgassystem att ersätta beståndet 300ZX avgassystemet. Eftermarknaden avgassystem kostar vanligtvis mellan $ 800 och $ 1200 och ge ungefär ytterligare 18 hästkrafter enligt dyno testning. Avgassystem öka makten genom att låta varm luft att lämna motorrummet snabbare, minska den genomsnittliga motortemperatur och ökad makt. Observera att eftermarknaden avgassystem ökar motorbuller och CO2-utsläpp, och vissa statliga regler förbjuder dem. Kontrollera statliga föreskrifter innan du utför denna uppgradering.
3

köpa och installera en prestanda chip för 300ZX. Prestanda chips öka hästkrafter genom omprogrammering av motorns dator ombord för prestanda snarare än ekonomi. Detta ger en liten hästkrafter uppsving i ett annat lager 300ZX, men det gör också att bilen för att maximera prestanda ökar från andra modifieringar. Prestanda marker har också fördelen att kräva lite i vägen för verktyg eller mekanisk expertis för att installera. Eftersom de orsakar att motorn ska gå hårdare och varmare, kan prestandahöjande chip minska något livslängden på motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95749.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.