Specifikationer för Eaton M90 Kompressor

Eaton är en stor och välkänd tillverkare av kompressorer, och tillhandahåller specifikationer för sin M90-serien. En kompressor är en luftpump bultad till toppen av motorn, och drivs av motorns vevaxel. Eftersom det ökar lufttrycket, är hästkrafter ökat markant. Till skillnad från en turboladdare, föreligger ingen övergående fördröjning tills det "kickar in," så hästkrafter ökar redan från tomgångsvarvtal genom motorns varvtalsområde. Detta är av stort värde för acceleration från stillastående. Motorstorlek

M90 är avsedd för bensinmotorer från 3 liter till 5 liter i storlek. M90 kan användas i andra storlekar, beroende på tillämpningens krav. Den är utformad för personbilar och motorer lastbil. Eaton säger att det inte gör eftermarknaden kit, så alla sina kompressorer görs för OEM (Original Equipment Manufacturer) marknaden. Detta innebär att du inte kan köpa en Eaton enheten direkt till ett fordon, om det inte var originalutrustning. Eaton, har dock har partners som säljer eftermarknads kit.
M90 Beteckning

När en förbränningsmotor drar in luft, förlorar det hästkrafter på grund av ansträngningen. En överladdare, som är en luftpump, trycker in luft i en motor. Mängden luft Eaton superchargers flyttar är i namn. I huvudsak är Eaton kompressorer som utsetts av den mängd luft den pumpar. För M90, flyttar den 90 cubic inches luft per varv på sin axel. Antag att en motor roterar vid 1000 rpm. Med en remskiva, kan kompressorn att snurra vid 1500 rpm. Multiplicera 1500 rpm vid 90 ger 135.000 cubic inches per minut av luft pumpas in i motorn.
Tillverkaren använder

M90 är utformad som originalutrustning på tre fordonstyper. Det används på Ford Super Coupe bil-serien, och General Motors 3800 Series L67 och L32 motorer. Ingenjörerna på Ford och GM lita på Eatons expertis inom design av M90, och införlivat det i sina motorkonstruktioner.
Oljerekommendationer

Eaton säger att enheten är förseglade, och den interna oljan bör pågå livet av kompressor. Om du måste byta oljan, använd en spruta eller andra små verktyg för att suga ut den gamla oljan. Skaffa Eaton olja från bolaget eller ombud, och fyll M90. För Ford Super Coupe, tar det 8,1 fluid ounces av olja. För GM L67, tar det 7,6 fluid ounces. För GM L32, tar det 6,9 fluid ounces.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95748.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.