De delar som behövs för att installera en Diesel Turbo

Nästan alla vägar pågående dieslar produceras i de senaste 20 åren har använt en turboladdare. När det används på en diesel, dessa avgas-drivna kompressorer är kapabla att minska utsläppen och öka bränsleekonomin genom att göra mer effekt per kubiktum och minska bränsle belastning när max effekt inte behövs. Installera turbo är inte nödvändigtvis någon stor uppgift, det bara kräver viss kunskap i förväg och rätt delar. Turbo

Du behöver inte använda en helt ny turbo för icke-garanti installationer, men du kanske vill hålla sig borta från begagnade turbos som inte har byggts. Turbo lager är föremål för en hel del slitage, särskilt i diesel tillämpningar där motorn tenderar att tomgång under långa perioder med relativt lågt oljetryck. Dessutom kommer de labyrintiska tätningar som används i vissa turbos manifesterar inte någon tätning problem tills du brand upp motorn och motorn börjar suga olja genom läckande tätning. Om du köper en begagnad turbo, bör kompressorblad snurra fritt i huset, om det hänger upp eller avger en grynig, skrapande ljud medan spinning, måste du bygga om turbo Addera Turbo Packning <. br>

Du kan använda vilken typ av packning ditt tillverkaren rekommenderar, men de flesta diesel turbo applikationer använder stansad metall packningar med en upphöjd tätningsring (i motsats till metall sammansatta packningar används i gasmotorer). Håll dig borta från koppar packningar om du bygger en hög-boost race motor som kommer att se regelbundet underhåll. Koppar packningar tätar bättre än stämplade stål, men materialet är utsatt för värme-inducerad, galvanisk och kemiskt inducerad korrosion i turbo-diesel applikationer. Samma sak gäller för turbo ned-rör (röret som förbinder turbo till avgassystemet) packningar om programmet använder en bolt-on down-pipe.
Clamps

För diesel applikationer som inte använder en bolt-on down-pipe, behöver du en diesel-spec V-band klämma att fästa ned-röret till turbon. Du kanske kan komma undan med en vanlig skruv-typ eller ens mask-gear typ slangklämma på kompressorns sida av turbo, men V-band klämmor är mycket starkare och mer tillförlitlig. Du kan också behöva några små slangklämmor för att fästa Membrandosa och öka sensor linjer.
Tätningsringar och O-ringar

Vissa dieseltillämpningar använder separata metalltätningsdel ringar som sitter i en mottagare spår i avgasgrenröret eller upp-rör. Du måste utnyttja denna tätningsringen i spåret innan du installerar packningen eller det finns ingen chans att det kommer att försegla. Du kan också behöva separata O-ringar för att täta röret kompressorutloppet.
Hållare Clips

oddsen är ganska bra att du antingen förlorat eller bröt en eller flera av de E-clips eller c-clips som håller fast Membrandosa till turbon eller ställdon membran. Det är lätt att böja ett E-clip under installationen, så köp ett par extra att spara en resa till delar butiken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95662.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.