DIY 7,3 Powerstroke Performance

Först infördes som ett alternativ på sina Super Duty lastbilar i 1988 har Ford Powerstroke motorn utvecklat ett rykte som en rock-solid och pålitlig kraftpaket. En stark eftermarknad har vuxit runt denna motor under de senaste åren, catering inte bara till dem som söker mer acceleration och toppfart, men också till dem som helt enkelt vill ha en ökad bränsleekonomi och bogsering makt. Exhaust

första avenyn för prestanda ökade eftersträvas av de flesta Powerstroke ägare är avgaserna. Ett öppet avgassystemet minskar motståndet på turboaggregatet avgaser impeller, minskar boost eftersläpning och avgastemperaturer gas, och öppnar dörren till billiga ökar effekten med hjälp av en omprogrammerad dator. Efter allt, har någon luft och bränsle som går in för att ha något sätt att komma ut.

De största vinsterna i kraft genom avgaser är i turbo ned-rör (den del som förbinder turbo till avgassystemet ), och katalysator-back avgassystem. I och för sig, en eftermarknad avgassystem får endast netto cirka 20 hästkrafter, men denna uppgradering är absolut nödvändigt om du har några designer på makten i framtiden.
Effekt Programmerare
p Det finns minst ett halvdussin olika företag som säljer power-programmerare för 7.3L Powerstroke, den mest kända är Banker och Bully Dog. Effekt programmerare arbetar på två grundläggande sätt: först, de injicerar mer bränsle i din motor, och det andra, makt programmerare öka laddtrycket genom att ändra wastegate parametrar, vilket tvingar in mer luft i motorn. Mer luft plus mer bränsle desto större kraft. Kombinerat med en eftermarknad avgassystem och friflytande kallt luftintaget, kan en re-programmerare ökar motoreffekten med så mycket som 100 hästkrafter och 200 ft-lbs. av vridmoment.
Ny Turbo

lager turbo på din Powerstroke är (säkert) bra till cirka 450 hästkrafter, så mycket som 500 om du är villig att riskera över-skynda på det. Övervarvning (öppnas wastegate hela vägen) är en farlig och eventuellt destruktiva sätt att göra makt, och kan leda till allvarliga motorskador. För något över 450 hästkrafter, gå med en större turbo och en 4-tums runda stuprör, överväga att installera ett högre flödande wastegate och eftermarknad blow-off ventil för att styra allt du nyfunna boost
<. br>
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83743.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.